Sens giratoriu transformat în șantier și lăsat de izbeliște! De aproape o lună nu e nici urmă de utilaj la giratoriul de la Maglavit. A devenit o povară pentru șoferii care tranzitează zona vămii Calafat

Reabilitarea drumului Craiova-Calafat ar trebui, potrivit autorităților, să fie gata în aproximativ o lună. Proiectul drumului a fost împărțit în două tronsoane și a costat aproape 300 de milioane de lei.

Proiectul de reabilitare a drumului DN56 cuprinde, printre altele și transformarea intersecției de la Maglavit, în sens giratoriu, pentru fluidizarea traficului în zonă, având în vedere porțiunea este foarte aproape de vama Calafat.

Șantierul din sensul giratoriu este în floare și nu numai că nu s-a fluidizat traficul, dar mai mult încurcă, devenind chiar periculos pentru șoferii care tranzitează zona.

"In intersecția Maglavit se lucrează după principiul efectului de după sesizare, câteva zile apoi totul intră în standby. A devenit o adevărată povară pentru cei care sunt nevoiți să treacă prin această intersecție. In zonă din cauza semnalizării și a a carosabilului se produc accidente rutiere. Iar cine nu este implicat într-un eveniment rutier se poate alege cu pagube la autoturism din cauza denivelărilor sau a gropilor. Nepăsarea constructorului trebuie sancționată.", a declarat Mădălin Chipirlin, Asociația Legal Drive.

Pe șantierul lăsat de aproape o lună de izbeliște nu se mai văd decât niște resturi de materiale de construcții, nici urmă de utilaje, gropi și denivelări care nu de puține ori au condus la accidente rutiere, unele chiar grave, într-o zonă în care traficul este unul intens.

Mai mult decât atât, semnele de marcare nu sunt reflectorizante, majoritatea sunt dobărâte pe jos de autovehicule, iar șoferii se încurcă din cauza semnalizării și ajung pe contrasens fără să își dea seama, creându-se un haos total.

Infracstructura tehnică exista încă de pe vremea intersecției, în procent de 70%. Constructorul ar fi trebuit să vină și să completeze cei 30% rămași, să lărgească durmul, să asflateze în cerc.

Sensul giratoriu de la Maglavit ar trebui să fie gata până în septembrie anul acesta.

Adauga comentariu