SF 2.0. la Piața Veche din Craiova

Primăria Craiova mai face un studiu de fezabilitate (SF) pentru zona care include Piața Veche din Craiova. Municipalitatea a mai făcut unul în 2019 - „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca“. De data aceasta, SF-ul va fi pentru ”Complex Sportiv - zona Piata Veche - str. Felix Aderca”. Care e diferența între cele două? Ei bine, reprezentanții Primăriei Craiova susțin că ”acest Studiu de Fezabilitate este destinat întregii zone, nu doar pentru Piața Veche”.

Pe 23 martie a.c., Primăria Craiova a emis un Certificat de urbanism pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru ”Complex Sportiv - zona Piata Veche - str. Felix Aderca”. Cu ocazia asta, municipalitatea și-ar face o idee și despre exproprierile care ar fi necesare pentru realizarea proiectului.

În Piața Veche, urmează să realizăm un fan zone - o zonă dedicată celor care iubesc sportul. Așa cum a apărut în spațiul public încă din anul 2020, vom revitaliza toată această zonă construind spații dedicate alimentației publice (restaurante, terase), locuri de cazare pentru sportivi, săli de sport (pentru discipline cum ar fi scrimă și box, fără însă a ne limita la acestea). Am demarat acest Studiu de Fezabilitate, care este destinat întregii zone, nu doar pentru Piața Veche, tocmai pentru a afla inclusiv și ce exproprieri trebuie să facem, ca să ne ducem la îndeplinire proiectul. În funcție de rezultatele ce reies din studiul de fezabilitate, vom decide ulterior dacă ne vom orienta către fonduri europene sau către fondurile guvernamentale, pentru a finanța proiectul”, a explicat, pentru Ziarul de Craiova, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

Singurii bani prevăzuți și alocați de executiv anul acesta pentru realizarea fan-zone-ului din Piaţa Veche sunt 10.000 de lei.

*** «Proiectul privind „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piața Veche – Felix Aderca” a fost iniţiat de Primăria Municipiului Craiova în scopul de a reabilita zona cuprinsă între străzile Matei Basarab, Piața Veche, Felix Aderca și Piața Ierusalim, ”pentru redarea caracterului istoric și cultural al zonei și crearea unei legături funcționale și ambientale cu zona centrală a Craiovei denumită Aria Pilot (Lipscănia Craiovei). Lipscănia Craiovei este doar o parte a zonei istorice. O altă parte a acesteia, dar netratată, neasanată și nereabilitată, dar care prezintă un potențial valoros atât din punct de vedere comercial, turistic, cât și istoric, este zona Piața Veche, învecinată cu Lipscănia», se arăta în SF-ul realizat în urmă cu trei ani pentru ”„Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca“. 

Foto: capturi SF „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca“

Adauga comentariu