În sfârșit, s-a semnat contractul pentru canalizare și apă în cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu și Făcăi

Contractul de execuție a lucrărilor ”Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova”, a fost semnat astăzi de Compania de Apă Oltenia (CAO). Directorul companiei spune că lucrările vor demara când vremea va fi favorabilă în cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu, Făcăi, peste 4000 de locuințe urmând să beneficieze de aceste investiții.

Licitația a fost câștigată de Asocierea SC DSE CONSULTING SRL – SC THERMAL PIPES SOLUTIONS SRL – SC UTALIM SA, la o valoare de 72.127.319,00 RON (fără TVA).

Lucrările cuprind reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a municipiului Craiova pe o lungime totală de 3.872 metri, dar și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime totală de 58.112 metri, incluzând 3.255 de racorduri și 1.484 cămine de vizitare. De altfel, societățile care se vor ocupa de execuția contractului vor reabilita rețeaua de canalizare existentă, pe o lungime totală de 1.051 metri, incluzând 92 racorduri și 51 cămine de vizitare. În plus, se vor construi și 14 stații de pompare a apei uzate (și conductele de refulare aferente).

Concret, vorbim despre peste 4000 de locuințe ale craiovenilor din cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu, Făcăi care vor beneficia de apă curentă și canalizare. Durata de execuție a lucrărilor și de punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de  luni, iar perioada de Garanție este de 36 de luni”, spune directorul Alin Șuiu.

Potrivit primarului Craiovei, CAO va face lucrări ”și pe alte străzi de la periferia orașului”.

Noi am demarat acest proiect cu opt ani în urmă. După cum știți au durat foarte mult formalitățile și documentațiile necesare, finanțarea fiind obținută în 2019. Am reușit, astăzi, să semnăm primul contract pentru Craiova, dar vreau să vă spun că, în paralel, din fonduri proprii, Compania de Apă Oltenia va mai introduce canalizare și pe alte străzi de la periferia orașului care nu sunt cuprinse în acest proiect. Vreau să vă asigur că voi fi prezentă în șantier, și trebuie să pregătim populația pentru deranjul care va urma. Însă imediat ce vor fi finalizate lucrările, vom demara asfaltarea”.

Directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Ionuț Șuiu, a precizat că lucrările aferente acestui contract cuprind peste 100 de străzi și într-o lună, o lună și jumătate se va semna și cel de-al doilea contract, pentru investiții similare în zona de Est a Craiovei:

 

Adauga comentariu