“Sfintele” chioșcuri care aduc bani pentru Mitropolia Olteniei! Locații cu păcănele, pariuri sportive și schimburi valutare aprovizionează anual conturile Mitropoliei

Lucrările la măreața catedrală "Sf. Ioan Botezătorul" din Craiovița par că nu se mai termină, sau mai degrabă nimeni nu se grăbește, atât timp cât baniidin chiriile de pe locul concesionat, vin pe bandă rulantă și alimentează conturile Mitropoliei.


Nu mai puțin de 65 de chișcuri delimitează terenul Mitropoliei, în Craiovița. 10 sunt spații cu jocuri de noroc, pariuri sportive sau schimburi valutare. Mai mult decât atât, găsim chiar o cărciumă la a cărei intrare ne întâmpină o cruce mare din fier. Găsim ce-i drept și vreo două magazine ale Mitropoliei, deci măcar două spații nu aduc chirie.


La o simplă plimbare pe la chioșcurile care încercuiesc mărețul schelet al catedralei, aflăm cât costa chiria, daca mai sunt locuri disponibile și cui trebuie să ne adresăm pentru a închiria un teren. Chiriașii declară că nu mai este niciun loc disponibil și că terenul este al popilor. Ei vin cu chioșcul, iar MItropolia le pune la dispoziție terenul, pentru care plătesc chirie.

Sunt nu mai puțin de 65 de spații date spre închiriere, 20 lei/mp și niciunul dintre chioșcuri  nu are mai puțin de 40 de metri pătrați. Chiria lunară se duce la Mitropolie. “Banii se duc la bugetul alocat pentru finalizarea Catedralei” spune purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.


Mult a trecut de când au a început construcția la ce se voia a fi o Catredrală cum nu s-a mai văzut. După ce au solicitat și au primit din partea administrației locale un teren cu o suprafață de peste 17000 de metri pătrați, Mitropolia Olteniei s-a pus pe treabă. Terenul concesionat cu titlu gratuit pe o perioadă de 49 de ani se află pe strada George Enescu din cartierul craiovean Craiovița.


Lucrările au avansat la inceput foarte rapid, scheletul a fost ridicat. A urmat apoi o perioadă în care proiectul a stagnat, ziceau atunci reprezentanții Mitropoliei, din cauza lipsei banilor și tot cam de atunci un pai nu se mai mișcă în zonă.


Astăzi ne aflăm în situația în care pe terenul ce înconjoară mărețul schelet aș catedralei nu e nici urmă de muncitori, iar bălăriile sunt la ele acasă.
Important este însă că locul produce bani din chirii. Mai e timp până la expirarea concesiunii.
 

Comentarii

Leobtina

06.08.2018 19:02

SFINTA BISERICA CIND A PRIMIT PAMINTUL GRATUIT TREBUIA SA AMENAJEZE PRCULET SI ALTELE NU SA FACA BAR LP INGA CRUCEA ALTARULUI,ACOLI MAI ESTE O RULOTA IN CARE SE TRAIESTE DE UNU CU DEPOZIT FRIGORIDIC POSIBIL NELEGAL, VIZITATIL

Adauga comentariu