Și CFR-iștii au ieșit la protest, în fața Prefecturii Dolj

Câteva zeci de salariați ai CFR protestează la această oră în fața sediului Instituției Prefectului Dolj și cer ca industria feroviară să fie revitalizată. Sindicaliștii spun că sunt patru motive care stau la baza escaladării dialogului social dintre ei și guvernanți, respectiv lipsa investițiilor în infrastructura feroviară, lipsa investițiilor în materialul rulant, falimentarea CFR Marfă și amânarea aplicării Statutului personalului feroviar.

„An de an, ceferiștilor li s-a promis că se va investi la calea ferată, că se vor asuma politici de restructurare modernă a activității și că totul va reintra în normal datorită reformelor care se vor face în urma unei analize strategice care să racordeze calea ferată din România la ecosistemul feroviar european. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic concret.  Așa se face ca astăzi trenuri vechi de peste 40-50 de ani circulă cu viteze de 43 de km pe oră in traficul de pasageri și 17 km pe oră in traficul de mărfuri, pe infrastructura feroviară inregistrându-se nu mai puțin de 500 de restricții de viteză”, se plâng angajații din industria feroviară.

Nu numai lipsa de investiții este pe lista nemulțumirilor, ci și salariile, care ”nu reflectă nici pe de parte responsabilitățile uriașe care le revin în actul de transport și a condițiilor mizerabile de lucru”. ”Ceferiștii au avut mereu răbdarea și înțelepciunea de a nu contribui, prin acțiuni sindicale de proporții, la creșterea gradului de instabilitate economică, iar acest lucru s-a văzut. Trenurile nu s-au oprit niciodată în ultimii ani, deși, din cauza stării jalnice în care se află infrastructură feroviară ele circulă la viteze minimale și în condiții discutabile în ceea ce privește siguranța traficului feroviar”, au arătat reprezentanții angajaților CFR.

Liderii sindicaliști urmează să aibă o întrevedere cu prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, la ora 13.30.

Adauga comentariu