Simțul umorului, singurul care-i mai salvează pe români! Citate, poze cu texte adaptate la realitatea tristă, menite să o schimbe pentru câteva secunde și să îți fure un zâmbet, rulează pe rețele de socializare. Românii știu să facă haz de necaz

Românii încă mai au simțul umorului și asta pare a fi o modalitate de a merge mai departe.


Articolul de față nu este menit să iși dea cu părerea despre ce a fost, ce s-a intâmplat, sau cum ar fi trebuit să stea lucrurile în Piața Victoriei pe 10 august 2018. Nu este menit să judece sau să arunce vina în protestatari sau în forțele de ordine pentru că jurnaliști fiind ne situăm undeva la mijloc.


Articolul este despre zâmbetul amar de pe față atunci când citiți despre un jandarm care poate a deranjat, despre o situație care la momentul ei a fost una extrem de tristă. Este despre cei care nu vor să fie uitate evenimentele de pe 10 august și crează imagini și texte care să rămână mărturie a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână.


Unul dintre cei care știu că este în ADN -ul românului să aibă simțul umorului este și fondatorul paginii de socializare "Citate Jandarmerie". Pagina ne-a atras atenția pentru că postarile ne-au smuls un zâmbet. Pe fondatorul ei l-am cunoscut doar din curiozitate și prin prisma a ceea ce ne-a povestit. Nu ne-am fi imaginat că în spatele unor imagini care fac haz de necaz poate sta unul dintre protestatarii din Piața Victoriei. Românul ne-a povestit prin ce a trecut în ziua marelui protest.

"Din ce am vazut, "de jos" din randul lumii: Am stat doar in prezenta oamenilor pasnici, oameni batrani si copii. La inceput am stat in apropiere de Calea Victoriei, apoi undeva spre turnul BRD si apoi spre Muzeu / Bd Mihalache. Constant, in mijlocul nostru veneau grenade / cartuse cu gaz. Oamenii se mutau ori mai in fata ori mai in spate. Sunt constient ca au fost si oameni de rea credinta intre noi, dar prea putini pentru a nu putea fi extrasi. La un moment dat, cand eram in preajma muzeului au inceput sa se auda tipete si oamenii fugeau. Aproape se calcau in picioare. Am fugit spre Mihalache unde era un nor de fum in care abia vedem pe unde putem merge si abia se putea respira. Nicio clipa, oamenii cu care eram, grupul mare de oameni in mijlocul carora eram, nu faceau altceva decat sa strige "nu plecam". Cu toate astea, Jandarmii se deplasau catre noi si gazele continuau sa vina.", a declarat fondatorul paginii "Citate Jandarmerie".


S-a ales cu o ușoară intoxicație, care i-a creat neplăceri câteva zile și cu toate acestea are puterea și vrea să facă haz de necaz. Și ne-a și spus de ce.


"De ce am făcut pagina?! Pentru că este încă legal să ai simțul umorului. Scopul paginii este de a ramane marturie a ceea ce s-a intamplat si periodic sa reaminteasca oamenilor.", a mai declarat românul.


Și ne închide declarația cu speranța exprimată că generația de azi poate schimba viitorul. O convorbire deși scurtă cu el, ne-a ajutat să ne dăm seamă că în spatele textelor și imaginilor hazlii (spre umor negru) care au ca actori protagoniști fie protestatari, fie forțe de ordine, nu sunt tot timpul doar persoane care nu au altceva mai bun de făcut.


Și știm că nu este singurul "adunător" de zâmbete care au la bază realitatea tristă. Poate sunt zâmbete pentru o viitoare Românie unită.

 

 

Adauga comentariu