Singura școală de grooming din Oltenia, povestea dragostei pentru animale și pentru frumusețea lor

Blană pufoasă, tunsă perfect, frumos mirositoare și personalizată în funcție de caracterul patrupedului iubit, de toate acestea se ocupă saloanele de înfrumusețare pentru animale. Tehnica de tuns este cea care face diferența între serviciile de îngrijire, astfel au apărut și specialiștii de grooming. Doi soți din Craiova și-au transformat pasiunea pentru animale într-o preocupare continuă pentru un stil de viață luxoasă pentru patrupede, așa că au înființat Goom Land Academy,  prima școală de grooming din Oltenia, acreditată de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației, cu recunoaștere în Uniunea Europeană. 

Cu o experiență vastă cu animalele și cu multă muncă, au reușit să își ducă visul la îndeplinire. “Încă din anul 2000 am început să lucrez cu câinii, am învățat tehnici de dresaj și am ajuns să merg la concursurile de profil în calitate de handler, cel care prezintă animalele la expoziții. Încă de atunci am înțeles cât de important este pentru un câine să fie corect toaletat, uneori felul în care era tuns făcea diferența. ”, povestește Adrian Sârbu, proprietarul Groom Land Academy din Craiova. (foto)

Alături de Adrian a venit și soția lui, Andra, iar împreună au deschis în anul 2013 un salon de înfrumusețare pentru câini printr-un program de finanțare cu fonduri europene. În scurt timp au devenit cei mai căutați din oraș, iar proprietarii de câini au venit în număr din ce în ce mai mare, atât pentru toaletare uzuală a cățeilor, cât și pentru participarea acestora la expoziții.  “Atât eu, cât și soțul meu am mers la numeroase cursuri de specializare, atât în țară cât și în străinătate. El a făcut un curs în Singapore, pentru că în Asia sunt cele mai bune școli de grooming din lume. Apoi am organizat seminarii în țară la care au participat groomeri din toată lumea și am contribuit la ridicarea nivelului de grooming din România. Următorul pas a fost înființarea școlii.”, explică Andra Sârbu. 

In foto: Adrian și Andra Sârbu, cei doi proprietari ai școlii și Simona Gherghina, instructor al școlii

Anul trecut, într-un program pilot, a ieșit de pe băncile școlii primul groomer cu diplomă. Astăzi, absolventa acestui curs deține propriul salon de înfrumusețare pentru animale în Germania.  Acum au finalizat cursurile cea de-a doua generație de studenti. Mariana este unul dintre aceștia. Are 30 de ani și deține un magazin de hrană pentru animale, dar visul ei este acela de a avea propriul salon de îngrijire pentru câini. “De mai mulți ani voiam să fac acest curs, dar m-am înscris în momentul în care am aflat că există o școală de profil în oraș. Mi-a fost greu la început, nu știam să țin nici foarfeca, nici cum să țin câinele, dar am învățat repede. După primele două săptămâni am deprins ce aveam de făcut. Acum am terminat cursurile și urmează examenul în câteva zile”, explică Mariana Gheorghe, studentă a școlii de grooming. 


In foto: Mariana Gheorghe, studentă a școlii

“Nu putem să acceptăm mai mult de patru studenți la un curs pentru că vrem să ne putem ocupa îndeaproape de pregătirea lor. Noi știm cât este de important să ai parte de o formare corectă, pentru că și noi ne specializăm mereu. Chiar anul acesta o să mergem în Malaezia, cu mai mulți groomeri din țară, la o școală recunoscută de profil”, completeaza Adrian.


Cursurile au loc chiar la salonul pe care cei doi soți îl au, iar pregătirea este teoretică, dar mai ales practică. Toți studenții primesc un set de foarfeci speciale pentru grooming pe care îl păstrează după absolvire. Modelele pe care studenții învață sunt chiar câinii clienților care vin la salon, dar totul se desfășoară sub atenta supraveghere a instructorilor. Un curs costă 3000 de lei și se desfășoară pe durata a șase săptămâni, câte opt ore pe zi. 

 

 

Comentarii

Ana

21.03.2018 00:02

Diplomele care le dau sunt atestate de Ministerul Muncii ? O mare țeapă

Groom Land Academy

05.05.2018 22:07

Este adevarat, diplomele nu sunt atestate ci ACREDITATE de catre Ministerul Muncii si al Invatamantului si au recunoastere in UE. Ne pare rau daca dv atiluat teapa de la scoala unde ati fost, si e drept ca nu toate scolile ofera calitate pt banii platit, insa nu este si cazul nostru

Groom Land Academy

05.05.2018 01:10

Diplomele date de scoala noastra sunt acreditate...nu atestate de catre Ministerul Invatamamtului si al Muncii si recunoscute in UE. In plus suntem si cel mai lung curs de profil din tara, 6 saptamani 8 ore/zi. Practic studentii nostrii pleaca pregatiti sa isi deschida salonul propriu dupa terminarea cursurilor. Multumim de intrebare...insa ne pare rau ca dv ati luat teapa la scoala pe care ati facut-o probabil ca nu sujteti singura, dar nu este si cazul nostru

Adauga comentariu