SITUAŢIE INCREDIBILĂ la Brabova, în judeţul Dolj. Rudele unei femei care s-a stins din viaţă au primit un certificat de naştere în locul certificatului de deces. Ce explicaţie are Primăria

Incidentul nefericit s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie. La câteva zile după decesul unei bătrâne de 85 de ani din localitate, rudele femeii au mers la Primărie să ceară funcţionarilor să întocmească certificatul constatator de deces, necesar pentru obţinerea ajutorului de înmormântare.

 Apropiaţii au ajuns la Primărie, au luat documentul fără să se gândească vreo clipă că ar fi ceva în neregulă. Îndureraţi, oamenii abia acasă când au văzut actul au realizat că angajaţii Primăriei eliberaseră un certificat de naştere în locul certificatului de deces.

„Este o eroare a primăriei. Familia a cerut certificatul de deces pentru a obţine ajutorul de înmormântare”, a declarat o ruda a batranei.

În aproximativ 1 oră rudele bătrânei au ajuns înapoi la sediul instituţiei locale pentru remedierea situaţiei. Reprezentanţii Primăriei îşi recunosc vina, dar în acelaşi timp cred că situaţia nu ar fi trebuit să provoace prea multă agitaţie.

„A fost o greşeală şi cineva rău intenţionat a postat pe reţelele de socializare. A completat un certificat de naştere, nu a schimbat carnetul şi ce, l-a anulat şi asta a fost toată treaba, ce facem atâta scandal. A fost din neatenţie, nu a schimbat registrul. Când şi-a dat seama angajatul, rudele deja plecaseră. Au venit înapoi şi li s-a dat de această dată actul corespunzător situaţiei. Secretarul nu a fost atent când a înmânat certificatul de naştere, fiind cu multe pe cap”, spune reprezentantul Primariei Brabova.

Certificatul de naştere a fost anulat, iar rudele femeii au primit certificatul de deces.

Adauga comentariu