Șoferul care a circulat pe trotuar, amendat de Poliția Locală, care i-a ridicat și mașina pentru parcare neregulamentară

Șoferul filmat în timp ce se deplasa pe spațiul verde dintre scuarurile care separă sensurile de mers pe Str. Râului din Craiova a fost identificat. Potrivit unei informări a Primăriei Craiova, Poliția Locală urmează să îi aplice o sancțiune în sumă de 1000 lei, conform Hotârârii Consiliului Local nr. 319/2009, pentru distrugerea spațiului verde. Pe de altă parte, Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale a identificat, astăzi, mai multe autoturisme staționate neregulamentar, printre care se număra și mașina în cauză. În consecință, proprietarul va mai primi o amendă în valoare de 580 lei, ca sancțiune principală pentru staționare neregulamentară, 3 puncte penalizare la permisul de conducere, iar ca sancțiune complementară s-a dispus și măsură tehnico-administrativă de ridicare a autoturismului staționat neregulamentar.

”Sancțiunea de astăzi pentru staționare neregulamentară și măsura de ridicare a mașinii nu are nicio legătură cu fapta contravențională pe care utilizatorul mașinii a săvârșit-o în cursul zilei de ieri, pe strada Râului. Poliția Locală nu are competențe privind aplicarea sancțiunilor pentru depășirea de coloane sau traversarea intersecției pe culoarea roșie a semaforului. Autoturismul staționat astăzi neregulamentar, în zona centrală a municipiului, a fost depistat în urma activităților de patrulare zilnice ale Serviciului Circulație în zona centrală și în toate cartierele Craiovei”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Craiova.

Asta după ce, anterior, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Craiova apăruseră informații neclare și incomplete cu privire la amenda și ridicarea mașinii cu pricina: ”Șoferul care a circulat pe spațiul verde a fost identificat și amendat. Joi, 11 februarie 2021, un conducător auto a efectuat o manevră de depășire a coloanei de autoturisme ce se afla oprită la semaforul aflat la intersecția străzilor Râului și Brestei. Depășirea a fost făcută pe spațiul verde ce desparte sensurile de mers de pe strada Râului. Manevra a fost surprinsă de alți participanți în trafic, iar imaginile au fost publicate pe internet. În urma analizei imaginilor, Poliția Locală a reușit identificarea proprietarului autoturismului marca Ford Mondeo, iar astăzi, vineri 12 februarie 2021, autoturismul a fost ridicat pentru nerespectarea dispozițiilor privind circulația rutieră. Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1000 + 580 lei pentru că a circulat pe zona verde și trotuar și 3 puncte de penalizare la permisul de conducere”, a fostt postarea inițială a Primăriei, din care se înțelegea că a aplicat sancțiuni pentru încălcarea regulilor de circulație.

Luați la întrebări de jurnaliști, reprezentanții municipalității au adus mai multe clarificări perivind activitatea poliției locale.

”Poliția Locală se subordonează operațional, inclusiv din punct de vedere al circulației pe domeniul public Poliției Municipiului Craiova – Biroul Poliției Rutiere, însă, pe lângă dispozițiile primite de la Poliția Rutieră, își desfășoară și activitatea conform competențelor privind circulația pe drumurile publice. (...) Serviciul Circulație își desfășoară activitatea sub coordonarea biroului rutier din cadrul Poliției Municipiului Craiova, cu respectarea competențelor pe care le polițiștii locali le au în domeniul circulație și se ocupă de aceleași activități ca și anterior stării de alertă, monitorizarea și fluidizarea măsurilor legale pentru participanții la trafic care încalcă circulația rutieră raportat și la competențele pe care le are Poliția Locală în acest domeniu. 

Referitor la structurile de ordine publică din cadrul Poliției Locale, acestea execută doar activitățile dispuse de către Poliția Municipiului Craiova, cu precădere pentru aplicarea legii nr. 55/2020 pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și desfășoară, în principal, următoarele activități zilnice: verificarea la domiciliu a fiecărei persoane izolată/carantinată, verificarea cetățenilor dacă aceștia respectă măsurile impuse pe starea de alertă în mijloacele de transport în comun, în zonele aglomerate, zona școlilor etc., asigură măsurile de ordine publică și măsurile prevăzute de legea 55/2020 la unitățile de învățământ pe care le au repartizate prin planul de ordine publică și participă la toate misiunile și activitățile în echipe mixte, dispuse de către Poliția Municipiului Craiova sau IPJ Dolj”, se arată într-o precizarea a Primăriei Craiova.


 

Adauga comentariu