Softronic Craiova construiește încă două locomotive electrice cu împrumut bancar

Singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, fabrica Softronic din Craiova, a luat un împrumut de 4,5 milioane de euro, de la Garanti BBVA România, pentru a realiza două locomotive electrice, conform Ziarului Financiar. În prezent, acestea sunt vândute de companie pe piața din străinătate. În urmă cu trei ani, Softronic a produs şi livrat primele două locomotive electrice către operatorul feroviar de marfă Green Cargo, din Suedia, cu care, potrivit zf.ro, a câştigat în 2017 un contract pentru doi ani, cu posibilitatea de extindere până la zece ani. 

Înființată în anul 1999, la Craiova, compania Softronic face parte din grupul Softrans, alături de compania cu același nume, Softrans, înființată în 2002 cu scopul inițial de a testa soluțiile tehnice dezvoltate de Softronic. Ulterior, aceasta s-a dezvoltat și a devenit transportator feroviar de marfă și de pasageri. 

Softronic este singurul producător de material rulant de pe piaţa locală care a reuşit să îşi crească afacerile în fiecare an, mai scrie zf.ro, care, menționând date oficiale de la mfinante.ro, arată că cifra de afaceri s-a ridicat la 120 de milioane de lei anul trecut (dublu faţă de nivelul din 2017) şi în creştere faţă de nivelul de 100 de milioane de lei anul anterior.

Potrivit sursei citate, compania a raportat un profit de 6,1 milioane de lei anul trecut, în scădere de la 9,3 milioane de lei anul anterior.

Numărul angajaţilor Softronic Craiova a crescut la 407 persoane anul trecut, faţă de 250 în 2019.

Adauga comentariu