Somnorosul Diaconu, de la PNL, s-a autopropus viceprimar al Craiovei și i-a ieșit. Liberalii au părăsit sala înainte de vot

Lovitură nouă pentru liberalii craioveni și un spectacol ”pe cinste” în Consiliul Local Craiova cu ocazia alegerii unui nou viceprimar. Surprinzător sau nu, doar peneliștii au avut propunere pentru postul vacant, după demisia Danielei Barbu, acum prefect de Dolj. Dar propunerea a venit într-un mod neașteptat.

Penelistul Răzvan Diaconu (nu Dan Diaconu ”trădătorul”) s-a autopropus la vot. Marian Vasile, președintele PNL Craiova, a suspinat și a anunțat că (auto)propunerea nu aparține partidului și că atât el cât și colegii nu o susțin, apoi au părăsit sala. Probabil de supărare, din cauza reminescențelor trecutului, acesta i-a pronunțat numele lui Dan Diaconu, în loc de Răzvan Diaconu.

Nu am intervenit la punctul 9, la dezbaterea cu cumpărarea de reptile, pentru că știam că vă plac achizițiile de diferite nevertebrate și târâtoare și așa ați ajuns să aveți o majoritate în acest Consiliu Local. Autopropunerea colegului nostru Dan Diaconu (Răzvan Diaconu n.r.) nu reprezintă decizia PNL. Decizia PNL este de a susține președintele organizației locale, în consecință, noi, consilierii PNL, nu vom participa la acest vot și vom continua să reprezentăm cetățenii și să taxăm orice derapaj la aceste alianțe toxice din CL Craiova”, a afirmat Marian Vasile înainte să părăsească sala alături de colegii din filială. În afară de Daniel Stoian, care a rămas alături de Răzvan Diaconu.

Răzvan Diaconu a rămas singura propunere de candidat până la final. El a fost ales cu 16 voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă” (USR), în timp ce buletinele de vot ale liberalilor, 6 la număr, au fost anulate.

Despre noul vice nu se pot spune prea multe. Un singur lucru ar fi de menționat: la un moment dat, pe când era consilier, a ațipit în timpul unei ședințe susținute online. Presa locală doar așa l-a ținut minte, ca ”alesul somnoros”. Motiv pentru care, de altfel, pare cea mai bună opțiune de viceprimar în administrația Olguța Vasilescu, fiindcă edilul nu pare să aibă nevoie de vreun personaj care are ceva de spus, mai ales unul de la PNL, trecut, iată, de partea PSD.  

(foto jos: gazetadedolj.ro)

În altă ordine de idei, din zvonuri dar și pe surse, confirmate chiar de Marian Vasile în declarația de azi, cum că propunerea pentru acest fotoliu ar fi trebuit să fie chiar el, nu face altceva decât să confirme o altă ipoteză: că Olguța Vasilescu nu l-a dorit cu niciun chip pe Marian Vasile alături, nici măcar pentru a-l trimite la ascuțit creioane, deși acesta a făcut lobby intens pentru funcție. Se spune că Olguța chiar i-ar fi explicat de ce: ar umbla cu plângeri pe la instituții anticorupție. Președintele PNL Craiova ar fi fost susținut pentru funcție chiar de premierul Nicolae Ciucă. Dar, se pare, degeaba. Așadar, la Olguța în ”curte” nu intră nimeni fără voia sa, chiar de are ”pile” la nivel înalt.

În loc de concluzie, redăm și declarația consilierul USR Cezar Drăgoescu. ”În condițiile de față, se pare că USR rămâne singurul partid de opoziție atât local cât și la nivel național. În CL Craiova nu se întâmplă altceva decât să se pecetluiască aceleași alianțele politice, PNL-PSD”. Cum oricum opoziția e joacă de copii mici, fiindcă nu e altceva decât o luptă cu morile de vânt când vine vorba de proiecte serioase, mare lucru nu e așteptat să se întâmple după episodul de azi. Însă, cel puțin pentru presa locală, ședințele de consiliul local vor rămâne o temă bună de observat având în vedere noua situație (ilară) în care se află peneliștii.

 

 

Adauga comentariu