Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova funcționează cu instalații mai vechi de 60 de ani. Lucrurile par să se schimbe însă, pentru că două corpuri ale unității medicale vor beneficia de investiții majore

Un proiect european în valoare de peste 3 milioane de euro așează Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova pe harta spitalelor care reușesc să ofere pacienților condiții mai mult decât decente. Investiția este cu atât mai bine venită cu cât vorbim despre reabilitarea unor clădiri ce funcționează cu tocărie sau instalații electrice și sanitare mai vechi de 60 de ani.


"Se se interveni asupra a două corpuri ale spitalului. Este vorba despre C3, Pavilionul pentru contagioși, care este format din subsol, parter plus un etaj, o suprafață desfășurată de 1.268 de metri pătrați. Anul dării în folosință al acestei clădiri este 1959. Pavilionul C4 pentru boli infecțioase cuprinde subsol, parter plus șase etaje, anul dării în folosință este 1980, iar suprafața desfășurată este de 7.761 de metri pătrați. Se va proceda la izolarea termică a pereților exteriori, inlocuire tâmplărie existentă, montare de panouri solare și fotovoltaice, modernizare sistem de producere apă caldă, înlocuire corpuri de iluminat cu leduri, finisaje, instalații electrice" , a declarat Marilena Bogheanu, director ADR SV Oltenia.


"Este o zi de bucurie pentru unitatea noastră spitalicească. Este un proiect de succes, am colaborat și noi și am pus umărul. În ultimul timp, am realizat igienizarea acestor instalații, dar au beneficiat foarte multe dintre ele doar de mentenață", a adaugat directorul unității medicale, Adina Turcu.

Proiectul are ca termen de finalizare 64 de luni și face parte din  cele 31 de proiecte depuse de Primăria Craiova în ultimii ani, unele pe fonduri europene, altele care nu au legătură cu ADR.

Proiectele depuse au o valoare totală de puțin peste 160 de milioane de euro.

Adauga comentariu