Spitalul de Urgență va crește capacitatea de testare la circa 600 de teste/zi, după ce a mai primit un RT-PCR

Noul sistem de amplificare și detecţie RT-PCR va contribui la creșterea capacității de procesare a testelor pentru stabilirea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Prin punerea în funcţiune a celui de-al doilea echipament de diagnosticare și ulterior a unui nou sistem de extracție ADN/ARN (livrare și instalare – în luna ianuarie), cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii, capacitatea de testare a Centrului Regional de Genetică Medicală al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova va creşte la aproximativ 600 teste pe zi.

Echipamentul a fost obținut printr-un proiect derulat de Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale cu scopul de a oferi sprijin în derularea activităţilor de combatere a pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 (COVID-19), o parte din fonduri fiind alocate achiziţionării echipamentelor, produselor şi serviciilor necesare gestionării infecțiilor cu noul virus, pentru depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contacților și prevenirea răspândirii infecției pe teritoriul României.

Totodata, Ministerul Sănătăţii a alocat SCJUC fonduri în valoare de 11,37 milioane lei (aproximativ 2,33 milioane Euro) pentru achiziţia de echipamente medicale împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 (COVID-19). Au fost achiziţionate: un Flux de diagnosticare RT – PCR (operaţional din luna august), 5 Turnuri de laparoscopie 4K, 4 Aparate de radiologie, 4 Roboţi mobili pentru dezinfecţie, un Videogastroscop, un Sistem de Oxigenare Extracorporeal de Tip Intervenţional, 50 Injectomate, 10 Aspiratoare Chirurgicale etc.

Adauga comentariu