Spitalul Județean Craiova a cerut urgent CJ Dolj bani pentru oxigen și materiale sanitare, dar și pentru reconfigurarea unor circuite mai sigure

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova primește 423.000 de lei de la Consiliul Județean (CJ) Dolj, în urma unei solicitări adresate în acest sens, pentru procurarea unor materiale și echipamente destinate gestionării cazurilor de coronavirus. SCJU Craiova este spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspectați de infectare cu SARS-CoV-2 într-o serie de specialități cu profil unic la nivelul județului Dolj, printre care Anestezie și terapie intensivă, Cardiologie pentru infarct miocardic acut, Neurochirurgie sau Radioterapie.

CJ Dolj a aprobat, marți, alocarea celor aproape 100.000 de euro cu care conducerea SCJU Craiova vrea să achiziționeze tuburi cu oxigen, lămpi cu lumină ultravioletă pentru dezinfectare și decontaminare, dar și tâmplărie PVC pentru reconfigurarea spațiilor și crearea unor circuite sigure din punct de vedere epidemiologic sau scaune destinate dotării zonelor de așteptare pentru pacienți.

Banii vin în urma unei rectificări bugetare, potrivit conducerii administrației județene și provind de la capitolul Cultură, unde s-au făcut economii în pandemie.

SCJU Craiova trece prin momente dificile, întrucât, în această perioadă grea pentru toată lumea, este suprasolicitat și aglomerat pe anumite secții. De aceea, apreciez că este bine să-i ajutăm din puținul nostru, iar suma necesară, de peste 420.000 de lei, o alocăm în urma unei rectificări bugetare. Din cauza actualului context epidemiologic, două dintre instituțiile CJ Dolj – Muzeul Olteniei Craiova și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, au înregistrat economii, nemaiputând să-și desfășoare activitățile curente și, astfel, calendarul cultural a fost dat peste cap”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, la ședința de îndată organizată în sistem online. 

 

Adauga comentariu