Spitalul Nr. 1 nu are autorizație pentru securitate la incendiu. Care era situația unităților la ultimele controale efectuate de ISU Dolj

Începand de azi Inspectoratul pentru Situații de Urgenă (ISU) Dolj face controale la secțiile ATI din zona de competență. Ultimele controale generale au avut loc în perioada ianuarie-februarie a.c, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova are în folosință 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, pentru două corpuri de clădire, trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire și un corp de clădire nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Clădirea principală, S+P+10 ”nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale și nestructurale, care au presupus obținerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legale în vigoare, conform datelor furnizate de ISU Dolj. Sancțiunea aplicată a fost în cuantum de 25.000 lei 

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare șase clădiri, cinci în municipiul Craiova și o clădire în localitatea Melinești, pentru care au fost emise cinci autorizații de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu, spun cei de la ISU Dolj.

Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș" Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului de securitate la incendiu. 

Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit  lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, pentru care s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, pompierii certificând buna funcționare a acesteia.  

Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băilești are în administrare șapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitărea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

Spitalul Orășenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obținut un aviz  de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiții care impun obținerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.
- Spitalul Orășenesc ”Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizații de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcțiune și faptul că nu au suferit modificări.

Potrivit purtătorului de cuvvânt tania Vîlceanu, spitalele care nu au autorizații se pot regăsi în una dintre următoarele situații: construcțiile pot fi ridicate anterior anului 1990, iar până în prezent nu au suferit modificări structurale care să necesite obținerea autorizației de securitate la incendiu, cum este cazul celor din Segarcea, Filiași și Băilești
Construcțiile/amenajările se pot afla în procesul de autorizare la momentul actual, încă nu s-a solicitat obținerea autorizației de securitate la incendiu sau nu se încadrează în categoria construcțiilor/amenajărilor care se supun autorizării, conform prevederilor legale.

Adauga comentariu