Stadionul Tineretului e de 17 ani în subordinea CJ Dolj și în paragină. Ministrul Stroe anunță că-l preia, la anul (?!), dacă administrația județeană nu îl reabilitează

Stadionul Tineretului din Craiova, aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj, e în stare avansată de degradare. Autoritățile nu au investit până acum în reabilitarea lui, iar vizita de lucru, de azi, a ministrului Tineretului și Sportului, craioveanul Ionuț Stroe, în Bănie, a fost numai bună pentru a lansa la apă un ultimatum: ori îl renovează, ori MTS îl ia înapoi. Și nu oricând, și nu oricum: la anul, chiar sub semnătura ministrului acum în funcție. Dacă se întreabă cineva de ce la anul și nu acum, vă reamintim că pe 6 decembrie sunt alegeri parlamentare, iar ministrul Ionuț Stroe e pe lista candidaților. Prilej tocmai bun pentru anunțuri spumoase și bătăi de pumni în piept. Până la anul...

Potrivit ministrului MTS, Stadionul Tineretului a aparținut Ministerului până în 2003, când Consiliul Județean Dolj a solicitat preluarea lui. ”Dacă ne uităm în hotărârea de Guvern, sunt în stare să fac un pariu public că acolo motivul invocat de CJ a fost cel al modernizării, reabilitării și oferirii acestui obiectiv sportului craiovean”, a afirmat Ionuț Stroe, azi, la Craiova, într- conferință de presă.

Public, cer Consiliului Județean Dolj - și nu e prima oară, am mai făcut odată acest lucru - să pornească un amplu proces de modernizare și de dare în folosință a acestui stadion. Dacă nu, vă spun sincer, eu voi fi ministrul care va iniția o HG pentru a-l recupera și pentru a face o investiție adevărată, prin Ministerul Tineretului și sportului, la anul. (...) Să vedem cum răspund public la lucrul ăsta, ce gânduri au cu el. E inadmisibil ca de atâția ani să zacă în paragină.”, a mai spus șeful MTS.

Ionuț Stroe a punctat și despre ”speculațiile” apărute de-a lungul anilor privind dorința unei afaceri imobiliare cu generosul teren aflat la o aruncătură de bățde centrul orașului. 

Auzisem, la un moment dat, și în presă s-a speculat acest lucru, că unii zămbesc, așa, la un gând imobiliar, în ceea ce privește acest spațiu. Să-și ia gândul de la schimbarea destinației. Este ilegal! Nu ai cum să schimbi destinația unei baze sportive în această țară, decât sub condiția realizării uneia similare, în altă parte. Cei care au gânduri de mall sau alte lucruri, le spun de pe acum că, cel puțin cât voi fi ministru, nu voi semna niciun document. Vom invoca acea HG prin care CJ a cerut preluarea, pentru a vedea care e stadiul investițiilor. Sunt 17 ani. La anul face majoratul și Stadionul Tineretului e tot în aceeași stare”, a mai spus ministrul Stroe.

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj spun că lucrează la un amplu proiect de regenerare urbană, centru cultural, de agrement și sportiv, pe fonduri structurale, pe noile axe de finanțare, însă nu pot da mai multe detalii pentru că încă nu sunt gata studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. 

Deocamdată, de fiecare parte a baricadei, izvorăsc doar promisiunile inerente ale oricărei campanii. 

Adauga comentariu