Ștefan Stoica și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, deschid listele PNL Dolj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Listele PNL Dolj pentru Camera Deputaţilor și Senat sunt gata. Biroul Politic Naţional al partidului, întrunit duminică, a validat candidaturile la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020. Lista deputaților este deschisă de preşedintele Ştefan Stoica, iar cea pentru Senat de ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

”PNL Dolj a obținut un scor politic de 31,7% la alegerile locale, scor pe care sperăm să îl creștem și să reușim astfel ca vocea doljenilor să fie cât mai bine reprezentată în Parlamentul României. Propunem o echipă de profesioniști care să colaboreze cu Guvernul PNL și să sprijine toate proiectele importante pentru Dolj, fie că este vorba despre drumul expres Craiova-Pitești, Spitalul Regional, Centura de Sud a Craiovei, Colegiul "Carol I"”, au transmis rerpezentanții liberalilor doljeni.

Lista PNL Dolj pentru Camera Deputaților:

Ștefan Stoica
 Nicolae Giugea
Ionuț Stroe
Eugen Gioancă
Doru Câplea
Drîgnei Daniel
Adriana Marcinschi
Cosmin Călin
Flavius Sirop
Cosmin Corâțu
Oana Zaharie
Florin Gătejescu
Nichi Motoi

Actualul ministru al Apărării a decis să devină membru al Partidului Naţional Liberal şi să candideze pe listele partidului la filiala Dolj. ”A fost o chestiune pe care am acceptat-o ţinând cont de faptul că s-a vehiculat foarte mult că este nevoie de oameni care şi-au desfăşurat activitatea şi în alte domenii, profesionişti, am înţeles acest lucru şi am luat această decizie. Este una personală şi asumată. Am considerat că este fair-play şi faţă de statutul meu de fost militar, am aşteptat un an, a trecut un an şi este un pas important. Vă daţi seama că nu ne transformăm acum, este o chestiune de a mă adapta. Nu am făcut politică, nu ştiu foarte multe lucruri despre ceea ce înseamnă să faci politică cu adevărat, în schimb sunt în măsură să fac lucruri aşa cum am făcut în cariera mea de militar", a declarat, duminică, Nicolae Ciucă.

Lista PNL Dolj pentru Senat:

Nicolae Ionel Ciucă
Mario Ovidiu Oprea
Veta Păsculescu
Alexandru Gîdăr
Cristi Spulbăr
Mihai Soare

Nicolae Ionel Ciucă, primul pe lista propunerilor de senatori, s-a născut pe 7 februarie 1967 la Pleniţa, în Dolj. A absolvit liceul militar din Craiova şi şcoala militară de ofițeri de la Sibiu, în 1988. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, iar după absolvire a fost numit ofițer de Stat Major. Din 2001 până în 2004 a fost comandantul Scorpionilor Roşii cu care a participat la misiunea Enduring Freedom I din Afganistan (2002-2003), şi Antica Babilonia din Irak (2004). Pentru rezultatele obținute a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre. Nicolae Ionel Ciucă, general în rezervă, fost Şef al Statului Major General în perioada 1 ianuarie 2015-29 octombrie 2019, îndeplineşte din data de 4 noiembrie 2019 funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

 

Adauga comentariu