STRICT SECRET: Vasile Dâncu, shopping de 130 de milioane de euro la final de an! Pe ce a spart banii Ministerul Apărării

Cum a venit Dâncu la minister, cum s-au găsit bani pentru achiziții

Numirea la 25 noiembrie 2021 a lui Vasile Dâncu pe scaunul de ministru al Apărării, lăsat călduț de Ciucă, nu a fost una întâmplătoare, a avut girul mai multor „entități”.

Cu prilejul desemnării sale, am spus într-o intervenție televizată că Vasile Dâncu va începe subit și dintr-o dată să deschidă băierile banului public și se va pune pe shopping, „consiliat” de prietenul sau bun, George Maior, fost șef al SRI și ambasador la Washington, retras temporar la hodină la Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, dar și de celălalt bun prieten al sau, Florian Coldea, un tânăr pensionar care se ocupă astăzi cu brokerajul relațional, o meserie specifică securiștilor retrași intempestiv din funcții și care constă într-o combinație perfidă de lobby și distrugere.

Și câtă dreptate am avut!

Mintenaș, Ministerul Apărării Naționale a primit aprobarea prealabilă pentru inițierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziție pentru pachetul de 32 de avioane F-16, în configurație M6.5.2 și suport logistic de la Guvernul Norvegiei și a bunurilor și serviciilor pentru modernizare de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, necesare realizării Capabilității Operaționale Aeriene de Tranziție.

Fondurile estimate pentru achiziție sunt de aproximativ 454.000.000 euro, fără TVA, care includ atât pachetul propus de Guvernul Norvegiei, cât și bunurile și serviciile pentru modernizarea aeronavelor care vor fi achiziționate de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Citiți continuarea pe strictsecret.ro.

Adauga comentariu