STRICTSECRET.RO: Anomalie: Hellvig și Vlase, cei mai prost plătiți șefi de servicii secrete. Pahonțu, locul 1 în topul salariilor din „Sistem”

În general, angajații serviciilor secrete românești au salarii foarte mici

Serviciile secrete românești, acum mai puține la număr, față de câte erau în primul deceniu de după Revoluție, sunt un continuu subiect de dezbatere pe agenda publică a României. Nu mai bănuim nimic, știm sigur că se războiesc între ele, știm sigur că au războaie interne sau între facțiuni gen rezerviști cu activi, știm sigur că se implică în viață politică, socială, economică, știm sigur că dețin firme, știm sigur că fac poliție politică, știm sigur că folosesc fonduri fără să dea socoteală, știm sigur că au acoperiți în politică, presă, mediul economic, sportiv, știm sigur că ne mințim singuri când spunem că le putem controla activitatea, de vreme ce comisiile de control parlamentare sunt compuse tot din oamenii lor – acoperiți sau șantajabili.

Rostul analizei mele de astăzi nu este să vă fac să îi mai înjurați încă o dată. Cu bune și rele, le datorăm acestor servicii secrete multe lucruri, sunt multe motive pentru care acestea sunt responsabile de liniștea din această țară, mă refer la securitatea populației, absența atentatelor, absența rețelelor mari de trafic, absența rețelelor de trafic de migranți.

Să fiți liniștiți, nici nu le fac PR prin acest articol, nu am fost pe statul de plată al niciunui serviciu secret și nu am colaborat profesional pe niciun fel de subiect. Cumva, mi s-a dus buhul că sunt zărghit și incontrolabil, așa că m-au evitat.

Așa cum am făcut în cazul salariilor profesorilor universitari de la stat, stârnind o furtună de opinii, atunci când am afirmat că sunt mult prea mari pentru ceea ce „livrează” mediul universitar României (fabrici de diplome, generații de agramați sau analfabeți funcționali, o infimă prezența civică în viață României), tot așa o să vă șochez astăzi, publicând în bloc, într-o abordare unică, salariile tuturor șefilor și membrilor conducerilor serviciilor secrete despre care, îndrăznesc să bag un băț în gard, afirm că sunt rușinos de mici pentru nivelul de competență și responsabilitate al angajaților acestor servicii secrete.

Ba chiar aș putea să spun că sunt îngrijorător de mici și că nivelul scăzut al retribuției îmi pare o vulnerabilitate profesională. Este evident că, fiind modest plătiți, unii dintre ei pot deraia de la „program” și, aidoma lui Florian Coldea, să zicem, fostul boss adjunct al SRI, să se antureze cu milionari în vacanțe exotice. Mulți o iau razna pe panta corupției sau lipsei de morală fiindcă devin frustrați financiar.

Citiți în continuare pe strictsecret.ro

Adauga comentariu