Supărare mare în PSD Dolj. Oamenii din fruntea partidului nu vor să audă de referendum! Cum apreciază liderii celorlalte partide rezultatul votului

Supărare mare și multe discuții în PSD după anunțarea rezultatelor referendumului pentru susținerea familiei tradiționale. Oamenii din fruntea partidului, care s-au identificat cu acest referendum nu vor să spună vreun cuvânt, deși scorul reușit de partid în județ nu este nici pe departe unul rușinos. Doljul este pe locul cinci la nivel național ca număr de votanți. Dar cel mai probabil supărarea vine din faptul că rezultatul scoate în evideță faptul că în Craiova partidul pierde teren.

Lia Olguța Vasilescu: "Nu comentez".

Claudiu Manda: "Nu pot să vă dau declarații".

Și dacă liderii din PSD Dolj nu vor să audă de referendum, vorbesc președinții filialelor locale ale celorlalte partide politice.

"Asta a fost dorința oamenilor, nu s-au prezentat ca să fie cvorumul de 30 la sută. Eu împreună cu colegii mei ne-am făcut datoria.", a declarat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj.

"Am văzut din partea PSD o campanie masivă de răspândire a fricii. O campanie a dezbinării, menită să învrăjbească românii. Nu au reușit. Craiovenii nu s-au lăsat înșelați de marea manipulare pusă la cale de clanul Olguța-Manda și acoliții lor. Prezența scăzută la vot a craiovenilor, de doar 14% este un vot de neîncredere față de incompetenți și corupții care conduc astăzi Craiova. Să nu uităm că Doljul este printre județele fruntașe în ceea ce privește migrația. Astea sunt adevăratele probleme ale familiilor, iar craiovenii au demonstrat că sunt mai responsabili decât cei pe care i-au ales să-i conducă.", a declarat Adrian Prisnel, deputat USR.

Președintele PMP Dolj și cel al PNL explică procesul prin care acest referendum ar fi putut să fie pierdut din cauza faptului că cei din Coaliția pentru familie nu au știut să se debaraseze de PSD.

„La început, PSD-ul a încercat să își asume acest referendum. Pe măsură ce a trecut timpul și au realizat că lumea nu se va prezenta la vot, s-au îndepărtat de acest demers. Doar că în conștiința publică a rămas asocierea între referendum și PSD. Rezultatul arată clar că românii, prin neprezentare, au taxat PSD –ul. Acest lucru nu poate decât să fie fructificat de opoziție care are clar acum faptul că românii nu mai susțin partidul de la guvernare. Un alt aspect este acela că oamenii nu au înțeles pentru ce anume să se prezinte la vot. Chiar și întrebarea de pe buletinul de vot și faptul că referendumul nu a fost îndeajuns de promovat i-a făcut pe mulți să nu înțeleagă ce au de făcut, i-a derutat. Dacă referendumul nu era confiscat de PSD și dacă promovarea lui se făcea cu simț de răspundere, acest referendum trebuia să treacă.”, a declarat Dan Păloiu, președintele PMP Dolj.

"Foarte multă lume a perceput ca fiind un referendum al PSD-ului și poate și poate și acest lucru a dus la o prezență scăzută la vot. Cred că foarte mulți din societatea românească ar fi vrut să se exprime, ori în favoarea, ori împotrivă. Faptul că domnul Dragnea și colegii domniei lui și-au însușit acest referendum a dus ca foarte mulți cetățeni să nu vină la vot. Oamenii au taxat în primul rând PSD-ul. Cred că este vina celor de la coaliția pentru familie că nu au reușit să se detașeze de acest partid, în mod clar, în mod public. Trebuiau să facă precampanie pe întrebarea din buletinul de vot.", a declarat ;tefan Stoica, președinte PNL Dolj.

 

 

 

Adauga comentariu