Suporterii Universității Craiova cer demisia lui Dan Păsărin, crainicul meciurilor de pe "Ion Oblemenco", după ce acesta a prezentat mitingul PSD. Peluza Nord sancționează și derapajele politicienilor

Campaniile electorale în plină desfășurare afectează și lumea sportului. După două ample mitinguri organizate la Craiova, suporterii echipei de fotbal Universitatea Craiova s-au arătat scandalizați de felul în care imaginea sportului este murdărită în scop electoral. Peluza Nord a emis chiar și un comunicat de presă prin care cere Clubului să se dezică de aceste tentative ale oamenilor politici de a câștiga capital electoral.

“Stim și noi că cele mai mari două partide politice au avut mitinguri recent la Craiova. Amândouă au folosit imnul Universității Craiova în încercarea de a câștiga astfel simpatia suporterilor Științei. Noi, Peluza Nord Craiova, am fost, suntem și rămânem apolitici, atât din punct de vedere practice, cât și ideologic. În acest sens, condamnăm, ca de fiecare dată, ferm încercările politicienilor de a-și lipi imaginea de aceea a Universității Craiova. Având în vedere că Universitatea Craiova deține dreptul exclusiv de folosire a imnului compus de Adrian Păunescu, îi cerem clubului să se alăture demersului nostru și să nu mai permită pe viitor pângărirea imnului nostru în campaniile electorale sau la altfel de întâlniri ce nu au legatura cu Știința”, se arată în comunicatul Peluzei Nord.

Și o expresie folosită de fanii echipei a născut nemulțumiri printre aceștia atunci când a fost folosită în scop politic. “Așa e la Craiova” este sloganul pe care Peluza Nord îl folosește în postările și pe bannerele lor pentru a explica atmosfera incendiară pe care suporterii o fac din tribune.

Această expresie a fost folosită cu hashtag în multe postări ale politicienilor PSD.


“ niște actori din acea lume (n.r. politică) se folosesc de acest slogan în scopuri electorale. Subliniem că niciun politician sau partid politic nu a avut și nu are parte de sprijinul nostru, dar îi asigurăm pe aceia care o să mai încerce să se folosească de imaginea noastră că ne devin dușmani și că o să ne asigurăm că, în loc să câștige capital politic, o să piardă”, au comunicat reprezentanții Peluzei Nord.

Ultima mare nemulțumire se referă la crainicul care prezintă meciurile de acasă ale Universității Craiova, pe stadionul "Oblemenco". Acesta este taxat dur de fani pentru că a ales să prezinte mitingul PSD. 

“ Am luat la cunoștință faptul că acesta (n.r. mitingul) a fost prezentat de crainicul de la meciurile Universității Craiova. Nu îl judecăm, nu ne interesează alegerea lui, dar cert este că a făcut o alegere. Nu putem accepta ca vocea care anunță golurile Științei pe "Oblemenco" să fie aceeași care anunță candidaturi politice în piețe publice. În acest sens, îi cerem crainicului demisia, iar dacă aceasta nu o să vină într-un timp rezonabil, îi cerem Clubului să îl demită”, se arată în încheierea comunicatului remis presei. 

Dan Păsărin este atât crainicul Clubului Universitatea Craiova, cât și angajat al Serviciului Român de Radiodifuziune, ca redactor la Radio Oltenia Craiova. În calitatea sa de om de presă, orice asociere cu un partid politic este o încălcare a deontologiei și statutului jurnalistului. 

 

Sursa foto titlu: Facebook Peluza Nord Craiova

 

Adauga comentariu