(Surse) Elev al Liceului de Artă din Craiova, internat la Terapie Intensivă cu COVID-19. Școala s-a închis

Un elev de clasa a IV-a și două cadre didactice, dintre care una este chiar mama elevului, profesoară de Religie, cealaltă de Matematică, dar și o angajată de la Secretariat, au fost depistați cu coronavirus. Potrivit conducerii Liceului de Arte ”Marin Sorescu”, toate cele patru persoane sunt internate la spital. Încă de dimineață, DSP Dolj a avizat propunerea Consiliului de Administrație al școlii de a trece la scenariul roșu.

Potrivit unor surse medicale, elevul a fost internat la Terapie Intensivă, cu probleme de respirație, în cursul nopții. În spital, dar internați pe salon se află și părinții acestuia, respectiv profesoara de Religie, dar și tatăl, care este preot la o biserică din Craiova. Totodată, profesoara de matematică și secretara sunt sub îngrijirea medicilor.

Grădinița de la Arte rămâne deschisă 

Directoarea Liceului de Arte, Lucia Croitoru, neagă însă că elevul este la ATI:

În acest moment, avem patru internări în spital, din care trei adulți și un copil. Copilul nu este la Terapie Intesivă, cum s-a vehiculat, ci este la Pediatrie, unde i s-a făcut testul. Am înțeles că copilul se simte mai bine în dimineața aceasta. Ceilalți trei sunt cadre didactice și o persoană de la Secretariat. Consiliul de Administrație a luat hotărârea de suspensdare a cursurilor, pentru că Religia, fiind cu o oră pe săptămâna, profesoara a intrat la toate clasele. Mai este o doamnă profesoară de Matematică, confirmată duminică. Au fost suspendate cursurile de cultură generală, excepție făcând orele de instrument, care se desfășoară elev-profesor, cu distanțare de un metru și jumătate, și Canto, unde distanța dintre profesor și elev este de 3 metri. Grădinița rămâne deschisă, pentru că este în alt corp de clădire”. 

Liceul de Artă din Craiova este frecventat de 900 de elevi și 257 de cadre diddactice. Potrivit Luciei Croitoru, până acum nu mai fuseseră înregistrate cazuri de Coronavirus printre elevi. 

 

Adauga comentariu