Suspect prins cu focuri de armă pe străzile din Craiova. Politistii au fost nevoiți sa traga asupra bărbatului pentru a-l opri din fugă. A fost rănit la picior

Incidentul a pornit de la o sicana în trafic intre doi șoferi, pe Bulevardul Dacia. Conflictul a fost sesizat de polițiștii de la Secția 5 Poliție Craiova, care se aflau în patrulare.

Aceștia s-au sesizat din oficiu.. Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de către unul dintre conducători cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului.

"Având în vedere că respectivul bărbat a demarat în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La un moment dat, cel în cauză a coborât din autoturism şi a încercat să îşi asigure scăparea fugind. Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras 4 focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească. Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Poliţiştii au chemat la faţa locului un echipaj medical, bărbatul rănit fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Craioveanul are 48 de ani și se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Adauga comentariu