Susținem excelența în sănătate! Alături de medici, investim pentru oameni!

Peste 23 milioane de lei a investit Primăria Craiova, în ultimii trei ani, în cele treispitale din subordine pentru reabilitarea spațiilor, investiții în aparatură modernă,mobilier medical și igienizări.

Investițiile din ultimii ani de la Spitalul Municipal Filantropia au schimbatradical imaginea acestei unități medicale și condițiile oferite craiovenilor pentrudiagnostic și tratament.

“Mămicile pot naște în cea mai primitoare și bine dotatăsecție de Neonatologie din județ. De asemenea, am reabilitat în totalitate Clinicade Hematologie! Astfel, pacienții din toată regiunea Olteniei se pot trata în ceamai modernă clinică dedicată bolilor de sânge. La Filantropia am reabilitat șiclădirea în care va funcționa RMN-ul, de care vor beneficia nu doar bolnavii dinspitalele noastre, ci și din exterior. Peste jumătate din secțiile spitalului Filantropia au fost renovate și dotate cu aparatură de ultimă generație, iarAmbulatoriul va beneficia de transformări radicale, grație unui contract semnat pefonduri europene, în valoare de peste 11 milioane de lei”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

De cele mai bune condiții beneficiază și pacienții Spitalului de Neuropsihiatrie,unde au fost și sunt alocate fonduri din bugetul local, pentru investiții și reparații,de peste 6,7 milioane lei, în perioada 2017-2020.

“Au fost reabilitate, modernizateși dotate secțiile de Psihiatrie I și II (aripa pentru femei și bărbați), PsihiatrieCronici Melinești, Neurologie I și Neuropsihiatrie Infantilă. Totodată, avem înlucru un proiect special pentru spitalul de Neuropsihiatrie, susținut de primărie, învaloare de peste 24 milioane de lei: extindere corp pentru recuperare neurologică,ce se transforma, în curând, într-un centru ultra modern, cu zonă de imagisticămedicală la standarde europene”, a explicat edilul-șef al Craiovei.

O atenție deosebită am acordat, în ultima perioadă, și Spitalului de BoliInfecțioase Victor Babeș, unitate etalon în lupta împotriva coronavirusului și undemedici dedicați profesiei își tratează pacienții cu echipamente de ultimă generație,în saloane total reabilitate.

“Cea mai importantă investiție pentru Victor Babeș afost, în această perioadă, achiziționarea, cu fonduri de la bugetul local, a unuiaparat complet automat tip Real Time PCR, un echipament performant așa cumexistă în toată Europa și care a mărit considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru COVID-19. Noi, ca administrație locală, avem datoria să le punemla dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm, încontinuare, cu virusul ucigaș. Lucrăm, totodată, la documentația unei clădiri noi pentru RMN, tomograf șiecograf și vom reabilita energetic clădirile spitalului din fonduri europene învaloare de peste 20 milioane de lei. Nu în ultimul rând, Spitalul Victor Babeș se vaînnoi anul acesta cu un Computer Tomograf de ultimă generație, grație bugetuluialocat de Primăria Craiova. Sănătatea este cea mai importantă și vom continua săfim alături de medici, să investim pentru oameni!“, a completat primarul Mihail Genoiu.

Primăria Craiova continuă să fie printre primele administrații locale din țară ladepunerea de proiecte europene și în domeniul medical.

În contextul crizei decoronavirus, am depus deja solicitări de finanțare pentru cele trei unități spitaliceștidin subordinea municipalității, în valoare totală de peste 23 milioane de euro: câte10 milioane de euro pentru Victor Babeș și Filantropia și 3 milioane de euro pentru Neuropsihiatrie.

Investim pentru oameni și în sănătatea lor!

Adauga comentariu