Sute de nereguli care ne pot pune viața în pericol au fost descoperite de pompieri în urma unor controale la baruri, restaurante și hoteluri. Meliss Events, salonul de evenimente de lux care funcționează într-un depozit de legume,a fost din nou amendat

Luna septembrie a fost luna controalelor inopinante ale inspectorilor de la ISU Dolj. Pe lista pompierilor au fost localurile de alimentație publică și cele pentru cazare, iar neregulile descoperite au fost cu sutele. Nicio locație nu a fost găsită în regulă, astfel că pompierii au fost nevoiți să taie amenzi de aproape 600.000 de lei.

Pe lista spațiilor verificate au fost 29 de hoteluri, un motel, cinci pensiuni, un complex agrement cu piscine, 33 de restaurante, 18 cluburi, 24 de baruri și două discoteci. Unele spații au primit chiar și câte două amenzi. În total, 99 de avertismente și 120 de amenzi în cuantum de 588.804 lei.

Datele matematice se transpun însă într-o realitate îngrijorătoare care demonstrează că în aproape orice restaurant sau bar din oraș, în cazul izbucnirii unui incendiu, viața clienților ar fi pusă în pericol. Legislația este atât de permisivă că administratorii acestor spații plătesc amenzile, dar își continuă activitatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Unul dintre aceste cazuri este salonul de evenimente Meliss Events, spațiu care are autorizație de construire ca depozit de legume de la Primăria Craiova, dar unde, week-end de week-end, se organizează nunți și petreceri exclusiviste. Clădirea nu are autorizație de securitate la incendiu, dar legea prevede o amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 de lei, iar plata o poate face în 15 zile la numai jumătate din suma minimă. Astfel, cu numai 1.250 de lei amendă, proprietarii spațiului își pot vedea în continuare de activitate chiar dacă ea se desfășoară în afara legii.

Meliss Events a fost amendat de Poliția Locală la sfârșitul lunii iulie  cu suma de 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizației de construire și i s-a impus să intre în legalitate. Sancțiunea a fost ignorată și atunci ca și acum. 

 

Adauga comentariu