Telekom cere milioane de euro pe clădirea în care funcționează Oficiul de Cadastru Dolj. Imobilul din Centrul Vechi al orașului este scos la vânzare

Clădirea de pe strada Nicolaescu Plopșor în intersecția cu strada Lipscani, din plin centrul orașului, a fost scoasă la vânzare de către proprietar, compania de telefonie Telekom, dar nu și-a găsit niciun cumpărător de mai bine de un an. Totul pentru că prețul ar fi mult prea mare, iar suma vehiculată sare de 2 milioane de euro. 

Pe site-urile de profil, se menționează că este vorba de o clădire comercială cu o suprafață de peste 2200 mp utili.
“Se vinde o clădire comercială situată în zona ultracentrală a Municipiului Craiova, pe bulevardul central pietonal (Lipscani). Proprietatea cuprinde o clădire administrativă, cu subsol comun, compusă din două corpuri: Corp A, regim de inaltime S+P+6E și Corp B cu regim de înălțime S+P+2E+M, cele două corpuri comunicând între ele. Imobilul dispune de toate utilitațile publice.”, este descrierea care se regăsește pe un site de anunțuri imobiliare.

În acest moment, în clădire funcționează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj. Conducerea instituției susține că și-ar dori să cumpere imobilul, dar nu există fonduri.
“Noi am închiriat aproximativ 80% din spațiile imobilului. Reprezentanții proprietarului ne-au informat despre decizia de a vinde clădirea, dar asta nu înseamnă că ne scot în stradă. Avem un contract cu ei până la sfârșitul acestui an și, chiar dacă s-ar vinde, există o clauză conform căreia nu putem să fim dați afară până la expirarea contractului. Eu nu cred că noul proprietar ar avea o problemă să accepte un chiriaș bun platnic cum este instituția pe care o conduc. Noi ne-am fi dorit să cumpărăm clădirea, dar nu avem atâția bani. Am făcut cereri către minister, către Agenția Națională de Cadastru în care am expus situația și acum așteptăm.”, a declarat Mihai Cilibiu, directorul OCPI Dolj.  

 

Adauga comentariu