Termo a cerut majorarea prețului gigacaloriei. Întreținerea craiovenilor se scumpește

Termo Urban a cerut, luna aceasta, Consiliului Local Craiova modificarea tarifului pentru energia termică distribuită prin punctele termice (PT) și centralele termice (CT) către consumatorii racordați la sistemul public. Societatea a motivat solicitarea invocând majorarea preţului la apa fierbinte furnizată de Complexul Energetic Oltenia, care, la rândul său, a crescut tarifele din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale și energie electrică.

Ieri consilierii locali au aprobat prin vot cererea Termo, un proiect în acest sens fiind prezentat în cadrul ședinței ordinare peste ordinea de zi propusă anterior.

Astfel, Termo Urban Craiova SRL a crescut tariful de distribuţie şi furnizare a energiei termice, distribuită prin punctele termice pentru populație şi agenţii economici de la 389,83lei/Gcal, TVA inclus, la 415,30 lei, TVA inclus.

Tariful de distribuție și furnizare a energiei termice distribuită din centrale termice va fi de 701.93 lei, TVA inclus, în loc de 553,87lei, TVA inclus. Totodată, tariful local pentru populație și agenți economici va fi de 390 lei/Gcal, TVA inclus, față de 345,26 lei/Gcal, TV inclus.

Majorarea solicitată de societatea de distrubuție a căldurii este motivată, în mare masură, de creșterea prețului pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte, în perioada iulie - octombrie, destinată SACET, din CET Craiova II, care aparține Complexului Energetic Oltenia.

”Asociația de Dezvoltare Termis Dolj, prin Hotărârea nr. 1/2021, a atribuit contractul de delegare pentru serviciul de alimentare cu energie termică în sistem centralizat către operatorul regional S.C. Termo Urban Craiova SRL, contract cu o durată de 5 ani, contract care în anexa nr. 7, cuprinde tarifele aferente acestui serviciu. Aceste tarife aprobate erau următoarele: tariful de distribuţie şi furnizare a energiei termice, distribuită prin punctele termice pentru populație şi agenţii economici – 389,83 lei, tariful de distribuție și furnizare a energiei termice distribuită din centrale termice – 553,87 lei, tariful local pentru populație și agenți economici – 345,26 lei. (...) Prin adresa înregistrată la S.C. Termo Urban Craiova SRL sub nr. 3891/20.08.2021, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei comunică faptul că se aprobă prețul de 152,85 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte în perioada iulie – octombrie 2021, destinată SACET. De asemenea din momentul atribuirii contractului de delegare si până în momentul de fată, au crescut preturile pentru energie electrică și gaze naturale astfel: la energia electrică tariful existent în momentul atribuirii contractului a fost de 297, 6 lei/ora/MW, iar în momentul de față a ajuns la 495 lei/oră/MW, prețul la gaze naturale a crescut de la 121,49 lei/ora/MW la 166,12 lei/ora/MW”, se arată în raportul întocmit de Serviciul Administrarea şi Monotorizarea Serviciilor de Utilitate Publică - Compartimentul Energetic, din cadrul Primăriei Craiova. 

Adauga comentariu