Termo Craiova a scumpit iar căldura!

Element surpriză la ședința Consiliului Local Municipal, desfășurată ieri, la lăsarea serii. Pe lângă cele 30 de proiecte propuse pe ordinea de zi, au mai apărut alte trei, peste ordinea inițială. Între ele și unul la solicitarea SC Termo Urban, care asigură energia termică a orașului. Societatea a cerut creșterea tarifelor pentru distribuția şi furnizarea căldurii, după ce, în septembrie, se mai scumpise o dată.

”Prin adresa înregistrată la Consiliul Local al Municipiului Craiova sub nr. 287/24.11.2021, S.C. Termo Urban Craiova SRL solicită modificarea tarifului pentru energia termică distribuită prin punctele termice și centralele termice, de la 1 noiembrie 2021, datorită modificării preţului la apa fierbinte furnizată de către Complexul Energetic Oltenia, datorită creșterii tarifului la gaze naturale și energie electrică”, a arătat Executivul. 

”Supunem spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Craiova modificarea următoarelor tarife, începând cu 1 noiembrie 2021:

- modificarea tarifului de distribuţie şi furnizare a energiei termice, distribuită prin punctele termice pentru populație şi agenţii economici, de la 415,30 lei/Gcal la 487,41 lei/Gcal, TVA inclus; â

- modificarea tarifului de distribuție și furnizare a energiei termice distribuită din centrale termice de la 701,93 /Gcal la 930,93 /Gcal, TVA inclus;

- modificarea tarifului local pentru populație de la 390 lei/Gcal la 462,11 lei/Gcal, TVA inclus;

Termo și-a justificat solicitarea arătând că preţul la apa fierbinte, furnizată de Complexul Energetic Oltenia, s-a amajorat din cauza creșterii tarifului la gaze naturale și energie electrică.

Reprezentantul Municipiului Craiova, prin Consiliul Local, a fost mandatat să aprobe si să voteze în adunarea Generală a Asociaților Termis Dolj, modificarea tarifelor pentru distribuția și furnizarea energiei termice distribuită în sistem centralizat. 

Adauga comentariu