Termo dă drumul la căldură. Nedelescu face apel la asociații să plătească datoriile ca să nu rămână în frig consumatorii

Din această seară, Termo bagă căldură în caloriferele consumatorilor din Craiova pentru acest sezon de încălzire. Decizia s-a luat astăzi, în urma discuțiilor cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO).             

Potrivit  administratorului special al SC Termo Craiova, Gheorghe Nedelescu, societatea a achitat astăzi către CEO Oltenia suma de 3 milioane de lei, plus penalități de 348.000 de lei, datorii pe care asociațiile de proprietari le-au acumulat, unele fiind vechi de aproape doi ani și jumătate. ”

Suma a fost de 12,5 milioane de lei la începutul anului. Am mers din asociația în asociație si am reușit să reducem din datorii. Avem asociații care nu au mai achitat de un an, avem și un caz în care nu s-au mai făcut plăți și de doi ani și jumătate. Problema este că dacă nu se plătește, se ajunge la sistarea agentului termic. De la 1 martie CEO ne-a și condiționat furnizarea căldurii cu plata în avans pe o lună. Pentru octombrie, spre exemplu, noi am plătit factura din septembrie”, a explicat Gheorghe Nedelescu. Potrivit acestuia, momentan datoria rămasă este acoperită de garanție.

Pentru continuarea furnizării agentului termic facem apel către toate asociațiile de proprietari din Craiova să dea dovadă de înțelegere și să achite cu celeritate datoriile restante către furnizorul SC Termo Craiova SRL, astfel încât să nu se ajungă în imposibilitatea de a plăti furnizorul CEO Oltenia și a rămâne orașul fără căldură”, transmite SC Termo Craiova.

Conform administratorului Gheorghe Nedelescu, în ultimele 24 de ore au existat șase apeluri telefonice la 0351.914, dispeceratul SC Termo Craiova, cu program 24/24 h, prin care consumatorii au cerut să le fie furnizat agentul termic. La acest număr, se pot face și sesizări privind eventualele avarii.

Adauga comentariu