Terorizați de viespi ucigașe. Roiuri cu mii de insecte și-au mutat cuiburile din pădure în locuințele oamenilor

Sătenii din Dolj se confruntă în ultimii ani cu apariția în jurul caselor a unor viespi de pădure extrem de mari. Veninul acestora este mult mai puternic, astfel că înțepătura poate duce chiar la deces. Cei care nu reușesc să îndepărteze singuri roiurile, au început să ceară ajutorul pompierilor.

Seara trecută a fost nevoie de intervenția specializată a pompierilor și jandarmilor  în gospodăria unor localnici din Braloștița. Aceștia au sunat la 112 după ce și-au dat seama că în podul casei lor și-a făcut cuib un roi de gărgăuni, așa cum îi numesc oamenii. 

“Intervenția a fost una deosebită. Doi militari din cadrul echipajul CBRN, echipați în costume de protecție adecvate mediului în care acționau, au urcat în podul casei și au îndepărtat roiul de insecte, pe care l-au sigilat într-un sac din material plastic. În ultima perioadă pompierii și jandarmi au acționat în comun la solicitările venite din partea semenilor pentru înlăturarea cuiburilor de gărgăuni care, în anumite condiții, pot deveni agresive și ataca oamenii.”, a declarat Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj. 

Adauga comentariu