TINMAR Energy a „curentat” în acest an 229 de milioane de euro din achiziții publice netransparente. Profitând de criză energetică, securiștii l-au „împins” pe Augustin Oancea peste tot

Practic, 50 la sută din cifra de afaceri pe 2020 a fost făcută în 2021 pe licitații "fără publicare prealabilă"

Vremea „băieților deștepți” din domeniul tradingului de energie s-a încheiat odată cu scoaterea din joc aEnergy Holding, compania omului de afaceri Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru PSD al industriilor Dan Ioan Popescu, zis DIP. A venit vremea „sclavilor deștepți” din energie, adică a lui Augustin Oancea (foto main – copyright Ziarul Financiar), patronul Tinmar Energy.

Nimeni nu știe nici astăzi câtă dreptate a avut turnătorul Bogdan Buzăianu atunci când a spus că intrarea în insolvență a Hidroelectrica a fost făcută intenționat de „forțe oculte” pentru a-l scoate pe el și pe Energy Holding din joc. E greu de crezut un mituitor ca Buzăianu de vreme ce procurorii ne-au arătat cât de mult a șpaguit coruptul acesta în stânga și în dreapta ca să-și facă mendrele în business. Dar e importantă afirmația sa, făcută la începutul lunii când, audiat de judecători, Buzăianu a recunoscut că în 2011 a acceptat să sponsorizeze PDL cu 2,5 milioane dolari, bani duşi la sediul din Aleea Modrogan prin intermediul lui Radu Budeanu, patronul ziarului Cancan, pentru ca Elena Udrea şi alţi lideri ai partidului să înceteze „şantajul mediatic” la care era supusă compania sa, Energy Holding.

Pentru că la decăderea lui Buzăianu am asistat cu toții.

DACĂ VREȚI SĂ ȘTIȚI DE CE vânzarea de energie în România a ajuns o afacere mai riscantă decât traficul de droguri, cititți continuarea pe strictsecret.ro.

Adauga comentariu