Toate apometrele din Craiova vor fi înlocuinte cu unele inteligente. 1000 de consumatori încă plătesc la paușal

Peste 25 de milioane de lei vor fi folosiți de Compania de Apă (CAO) ”Oltenia” ca să digitalizeze sistemul de branșare și citire a contoarelor de apă din oraș. Sunt bani europeni, pe un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii, care prevede achiziția și montarea a 1004 cămine de apometru complet echipate, achiziția și montarea unui număr de 22.442 apometre, incluzând și înlocuirea celor existente, unde este cazul, și achiziția și montarea instalației automate de verificat contoarele.

Conform conducerii CAO, proiectul va fi implementat în tot orașul, la case și blocuri. Un alt contract este în evaluare pentru restul ariei de operare, în județ. La nivelul Craiovei încă mai există situații în care se mai plătește la comun apa.

Consumatorii nu vor plăti niciun ban, prin proiect sunt schimbați toți contorii, iar acolo unde nu există contorizare și este paușal - mai avem aproximativ 1000 de astfel de cazuri - se vor monta cămine cu acești contori inteligenți, de ultimă generație. Sunt cu citire de la distanță și cu precizie de 99,99% și nu va exista niciun fel de suspiciune că nu înregistrează corect”, a precizat, pentru Ziarul de Craiova, Alin Șuiu, director general CAO ”Oltenia” 

Contractul de execuție a lucrărilor a fost adjudecat de FLUID GROUP HAGEN din Satu Mare, și are o valoare de 25.124.500 lei (fără TVA). Firma câștigătoare este cea care va elabora proiectului tehnic, documentația necesară obținerii autorizațiilor și avizelor pentru execuție. Tot ea va face lucrările de construcție, va furniza și monta echipamentele testare și va asigura mentenanța în perioada de garanție. Durata de proiectare a și execuție a lucrărilor și de punere în funcțiune a instalațiilor este de 30 de luni, iar Perioada de Garanție este de 36 de luni.

Potrivit managerului CAO, în Craiova sunt prevăzute lucrări cu o valoare totală de peste 100 milioane de euro atât în sectorul de apă potabilă, cât și în cel de canalizare.

Adauga comentariu