Tomograful de la SJU Craiova nu funcționează de câteva luni. Spitalul a găsit soluția: “Pacienții sunt trimiși la o altă unitate spitalicească”

Computerul tomograf de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova nu functioneaza de circa doua luni. Pacientii care vin in urgenta si au nevoie de un tomograf, sunt urcati in ambulanta, intotdeauna insotiti de un echipaj medical si dusi la Prima Medical, sediul din curtea spitalului de Neuropsihiatrie.

 

Purtatorul de cuvant al SJU Craiova, Cristiana Geormaneanu, a precizat ca unitatea spitaliceasca are un contract incheiat cu Prima Medical, iar pentru ca pacientii sa nu aiba de suferit, sunt luate toate masurile. 

 

“Noi depindem de Serviciul Judetean de Ambulanță, care ne pune la dispozitie echipaje medicale pentru a-i transporta pe pacienti”, a spus medicul Geormaneanu.

 

Totul a pornit de la cazul doctorului ortoped care a fost dus sa i se faca tomograf la un alt spital, acesta suferise un accident vascular cerebral. Dintr-o postare pe o pagina de socializare a sotiei sale, aceasta, medic oftalmolog la Spitalul Militar a subliniat faptul ca sotul ei a asteptat 3 ore sa i se faca un tomograf. In final, medicul a fost dus cu SMURD-ul la Slatina, unde i s-a facut tromboliza. 

 

Potrivit purtatorului de cuvant al SJU Craiova, tomograful s-a stricat in urma cu aproximativ doua luni.

 

“La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova vin si pacienti din Drobeta Turnu Severin sau din Valcea, nu doar din Dolj, sa faca tomograf. De acel computer tomograf au beneficiat si pacientii din Mehedinti, Valcea care au avut nevoie”, a conchis Cristiana Geormaneanu, purtator de cuvant SJU Craiova. 

 

In prezent, conducerea unitatii spitalicesti incearca sa rezolve problema computerului tomograf.

 

Adauga comentariu