Trag banii la Primăria Craiova! 15 milioane de euro, atât valorează împrumutul acordat de BERD autorităților locale pentru achiziția de autobuze noi și reabilitarea mai multor clădiri importante din oraș

Autoritățile locale au semnat contractul de împrumut cu BERD, în valoare de 15 milioane de euro, în cadrul unei vizite de lucru realizate de către primarul orașului Mihail Genoiu și administratorul public Sorin Manda, la Londra. Banii au mai multe destinații.


"În perioada imediat următoare se vor demara procedurile pentru a achiziționa un număr de până la 40 autobuze Euro 6 dar și pentru reabilitarea cele două clădiri în care funcționează Primăria Craiova - fostul Hotel Palace și sediul central, precum și pentru reabilitarea mai multor corpuri ale unor instituții de învățământ: Școala Generală Sfântul Gheorghe, Grădinița Pinocchio, Grădinița Castelul Fermecat, Grădinița Paradisul Copiilor, Școala Gimnazială Ion Creangă și Colegiul Național Nicolae Titulescu.", a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.


De asemena, BERD va sprijini în cadrul acestui acord și elaborarea unui Plan de Acțiune, care va analiza posibilități de investiții în “proiecte verzi” din domeniul transportului public urban, al infrastructurii de apă și salubritate pentru îmbunătățirea mediului și a calității vieții în municipiu, transmit edilii locali.

Adauga comentariu