Tragedie în Băilești. Doi copii, de 3 și 4 ani, și o femeie au murit, azi-noapte, într-un puternic incendiu izbucnit la un apartament

Trei persoane și-au pierdut viața, în cursul nopții trecute, într-un incendiu de proporții care a izbucnit într-un apartament situat pe Strada General Ghenescu din Băilești. Apelul la 112 a venit la ora 03:44, la eveniment fiind dirijate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de la subunitatea de pompieri din localitate, precum și alte două ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță, acțiunile de intervenție fiind coordonate de către comandantul subunității de pompieri din municipiul Băilești.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții ISU Dolj, incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe cu patru etaje. 
”Un număr de șase locatari deja se autoevacuaseră din bloc, echipajele de intervenție procedând în primă instanță la căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane, dintre care șapte adulți și trei copii”, a precizat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Dintre cele zece persoane scoase afară de pompieri, trei au decedat. ”O femeie de 53 de ani și doi copii, de respectiv 3 și 4 ani, care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență, din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit”, a declarat Cocoșilă. 

Incendiul a fost lichidat de către pompieri și nu au fost afectate alte apartamente din imobil. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma observațiilor făcute la fața locului, o reprezintă utilizarea unor conductori electrici improvizați. 

Fotografie simbol

Adauga comentariu