Trepădușii UDMR se poziționează de-asupra legii: Cu o decizie definitivă și interdicția de a ocupa trei ani o funcție publică, Andras Istvan Demeter este în continuare director în TVR și membru în CA la Radioul Public

Cu tupeu, acesta declară: „Nu demisionez, nu recunosc corectitudinea tratamentului în cadrul procesului”. Că legea este facultativă și pentru trepădușii UDMR înșurubați în funcții publice!

Deși Înalta Curte de Casație și justiție l-a condamnat pe Andras Istvan Levente, prin sentință definitivă, încă din noiembrie 2017, pentru încălcarea legii conflictului de interese, să ocupe timp de trei ani orice poziție publică, acesta este în continuare director în TVR și membru în CA la Radioul Public, la propunerea UDMR.

Agenția Națională de Integritate a cerut printr-o adresă adresată președinților celor două camere ale Parlamentului, încă din luna decembrie 2017, să demareze procedurile de destituire din funcție, având în vedere că sancțiunea legală este interdicția timp de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.

Pe precedentul creat de deputatul clujean ALDE, Steluța Cătăniciu, nici Levente nu are chef să se conformeze deciziei Justiției. Iar colegii din Comisia de Cultură se dau neștiutori în fața mass media cu privire la existența decizie definitive și irevocabile a Instanței și a solicitării Agenției Naționale de Integritate de punere în aplicare a acesteia, deși, conform G4 Media, aceasta a fost înregistrată la ei încă din 5 ianuarie 2018.

Un an de zile mai târziu, trepădușul UDMR este tot în funcție. Mai mult, acesta se consideră victimă!

Întrebat de ce nu respectă o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte și de ce nu demisionează din funcții, Andras Istvan Demeter a răspuns:

”Nu iau în calcul pentru că în continuare susțin că nu este și nu a fost un proces corect. Parlamentul face, parlamentul desface. În momentul în care Parlamentul va avea conjunctura, timpul necesar de a se apleca asupra acestor probleme mă voi conforma deciziei Parlamentului. Ca și convingere personală, nu vreau să recurg la acest gest individual pentru că nu recunosc corectitudinea tratamentului în cadrul procesului.”

Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe Andras Istvan Demeter că, în septembrie 2011, pe vremea când ocupa funcția de director general al Radioului Public, a semnat un ordin prin care s-a numit singur în funcția de coordonator într-un proiect POSDRU cu fonduri europene, obținând în urma activităților desfășurate un venit brut în valoare de 190.000 de lei. Potrivit ANI, Demeter a emis un act administrativ în exercitarea funcției publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, încălcând astfel legea conflictului de interese.  Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Demeter definitiv prin decizia 3456 din data de 8 noiembrie 2017.

Potrivit ultimei declarații de avere din 2018 afișate pe site-ul TVR, Demeter a raportat pentru anul anterior venituri de peste 30.000 de RON încasate de la Societatea Română de Radiodifuziune, unde este membru în CA, și de aproape 100.000 de RON de la TVR, unde este director al Casei de Producție.

Fost director al Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, actorul Andras Istvan Demeter, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în noiembrie 2016 în dosarul devalizării bugetului Societăţii Române de Radiodifuziune, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese. Nu este clar dacă acest dosar s-a finalizat cu trimiterea în judecată sau a fost închis.

 

Fotocredit: aarc.ro

Adauga comentariu