Tribunalul Dolj a amânat cauza privind validarea mandatului Olguței Vasilescu. Petru Becheru a cerut strămutarea dosarului

Tribunalul Dolj a amânat cauza la apelul formulat de Petru Becheru împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului de primar al Liei Olguța Vasilescu. Acesta a cerut instanței să amâne validarea întrucât se află într-un pelerinaj la mai multe biserici din țară și nu poate ajunge. Totuși, Petru Becheru s-a prezentat la termenul de azi și a cerut judecătorului strămutarea cauzei: ”Însă mă voi întoarce în pelerinajul întrerupt. După proces am fost la Mănăstirea Cârcea și acum voi pleca în nordul Moldovei”, a precizat acesta, pentru Ziarul de Craiova.

Petru Becheru a cerut în instanță strămutarea dosarului, întrucât consideră că judecătorii ”sunt puși într-o situație nepotrivită, deoarece și ei au votat la aceste alegeri locale, în Craiova, fiind craioveni, și consider că nu este normal să își valideze propriile alegeri, indiferent că votul a fost pentru Olguța sau contra ei”, a explicat Petru Becheru.

”(...) Este evident că și judecătorii și-au exercitat dreptul constituțional de a vota, indiferent de modalitatea în care au înțeles să și-l exercite. Implicit există o piedică în formarea unei convingeri libere față de speța dedusă, așa încât numai un magistrat care nu este din Craiova și care nu a votat în alegerile locale din 27 septembrie, pro sau contra, nu are nicio convingere cu privire la pârâți. Totodată, apreciez că imparțialitatea judecătorilor din Craiova este dată și de calitatea celor care, la un moment dat, pe parcursul lor profesional, au fost consilieri juridici în cadrul instituțiilor publice locale/județene/centrale și, din informațiile pe care le dețin, sunt mai mulți în această situație (...)”, se arată în întâmpinarea depusă de Petru Becheru.

Amână cauza la data de 2.11.2020 în vederea soluționării cererii de strămutare”, se arată în hotărârea de azi a Tribunalului Dolj.

 

Adauga comentariu