"Trotinetiştii" vor fi obligaţi să aibă poliţă de asigurare. Sunt un real pericol public

Proprietarii de trotinete vor fi nevoiți începând de anul viitor să aibă poliță de asigurare, în contextul în care, în ultimii ani au avut loc sute de accidente cu trotineta. Este vorba despre transpunerea în legislaţia românească a unei directive europeane aprobată deja și care, începând de anul viitor, va fi aplicată de autoritatea care supraveghează piața asigurărilor, conform Digi 24.

Astfel, cei care circulă cu trotineta vor trebui să aibă o asigurare pe modelul celei de răspundere civilă, iar Parlamentul are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a explicat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, pentru sursa citată.

Conform raportărilor făcute, în ultimii trei ani au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinete.

 

Adauga comentariu