Tu ai dansa cu primarul tau?

Daca tot ploua afara, mie mi-a tunat: oare cum danseaza primarul meu? Bine, eu nu stiu sigur daca primarul meu e Florin Birta (era sa scriu Ilie Bolojan, din obisnuinta) sau Emil Boc. Lucrez in Cluj-Napoca si stau cu sufletul, tot timpul, si, in weekenduri, in Oradea. Mai degraba il vad pe Boc mai jucaus decat pe Florin, dar asta si pentru ca stiu ca barbatii la o anumita varsta sunt mai descatusati decat cei  tineri, preocupati de ascendenta lor. Iar cei din urma, care au o cariera politica de construit sunt, de cele mai multe ori, mai retinuti si mai calculati. Din ratiuni de imagine, evident.

Ideea e alta: stand cu ochii inchisi, m-as lasa condusa la dans de primarul meu? As avea incredere oarba in el?

Dar oare ce am dansa: un vals lent, lent? Sau un foxtrot? M-ar conduce in asa fel incat la final sa zambesc multumita? Ar sti sa fie cel mai bun de pe ringul de dans? Ar face sa stralucim in fata lumii? Am primi aplauze la final? L-as alege pe el si pentru urmatorul dans?

Dar cu ochii deschisi cum ar fi? L-as mai lasa sa ma conduca, fara sa intervin si eu, atunci cand as vedea traseul pe care il parcurgem?

Totusi, spun ca e mai bine cu ochii deschisi.

E placut ca eu si partenerul meu de dans sa ne privim reciproc in ochi din cand in cand.
E bine sa privim cu coltul ochiului si in jos, la podea.
Si e extrem de important sa privim inainte amandoi, pe traseul stabilit de el. Ca doar el conduce. Dar, daca calca gresit, sa il trag inapoi, pe drumul bun.

Asta ar fi dansul ideal cu un primar: tu cu ochii pe el, el cu ochii la tine; amandoi cu ochii si in jos, de unde am pornit; amandoi cu ochii inainte, spre tinta.

Ce dans danseaza primarul vostru?

Inchideti ochii si imaginati-va.

Suntem femei si votul nostru contine mult mai multa emotie decat al barbatilor. Asa ca te intreb: doamna, tu te-ai lasa condusa de primarul tau? Ce ar dansa cu tine? Un jive haotic, un tango hotarat, o polca la comun, un vienez de rit(m) germanic sau un rock’n’roll cu fente multe?

Inchide ochii sau tine-i deschisi si imagineaza-ti! Du-te pana la capat cu gandul. Pana la final de dans/mandat. Zambesti satisfacuta? Ar fi cel mai bun dansator/primar din ring? Ati primi aplauze? L-ai alege pe el si pentru urmatorul dans/mandat?

Deci, te-ai lasa condusa?

La final, ar fi funny sa ii reunim pe toti partenerii nostri intr-o hora si sa cream din bucati de ei partenerul/primarul perfect.  

Dupa aceasta petrecere imaginara, stiu sigur ce as face. Nu ma inchin niciunui muritor, dar m-as inclina in fata fostului meu primar. As face o reverenta in fata lui Ilie Bolojan. Pentru Oradea. Pentru Oradea care a devenit tot mai frumoasa in ultimii ani. Cu defecte, dar frumoasa ca o femeie ce se redescopera trupeste si isi asorteaza garderoba.

Adauga comentariu