Turnură nouă în speța Becheru versus Olguța primar! Primul a cerut recuzarea judecătorului, Olguța a cerut amendarea lui Becheru

”Am cerut recuzarea, pentru că m-a jignit și s-a antepronunțat asupra unor solicitări, ale mele și ale Olguței”, spune Petru Becheru, referindu-se la judecătorul Cristian Nicolae Iliescu, care este și vicepreședintele Tribunalului Dolj. Becheru spune că, practic, magistratul ”și-a dat sieși dosarul ca să-l judece și s-a antepronunțat”. De menționat că Iliescu a fost și președintele Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 17 Dolj la alegerile locale din septembrie. Și Olguța Vasilescu a formulat întâmpinare, care a fost depusă, însă, de o consilieră juridică din Primăria Craiova, fapt pentru care judecătorul a dispus verbal sesizarea Parchetului. Vasilescu a cerut sancționarea lui Becheru cu o amendă judiciară de la 100 la 1000 de lei pentru ”exercitarea cu rea credință a unei căi de atac vădit netemeinice”.  

Petru Becheru a contestat, pe 19 octombrie, prin declararea de apel, validarea Liei Olguţa Vasilescu ca primar al Craiovei, validare hotărâtă nelegal de Judecătoria Craiova pe data de 15.10.2020. ”Cu toate că primul termen al apelului a fost vineri 30.10.2020 la 9:30, când s-a dispus amânarea cauzei pentru a se soluţiona cererea noastră de strămutare depusă la ora 8:30 la Curtea de Apel Craiova, pentru primul termen am fost citaţi telefonic joi 29.10.2020 după orele 15, iar următorul termen a fost stabilit pentru astăzi 02.11.2020, orele 16,00. Azi, la orele 10:50, Tribunalul Dolj ne-a respins verbal cererea scrisă de studiu al dosarului, afectându-ne dreptul la apărare. Motivul real al refuzului este că nu se doreşte să studiem cu atenţie documentele problematice de la dosarul cauzei. Este un abuz strigător la cer din partea Tribunalului Dolj: Judecătorul Cristian Iliescu m-a jignit făcându-mă explicit mincinos în timpul procesului de azi al validării mandatului Olguţei Vasilescu, în contextul în care de dimineaţa mi-a refuzat accesul la dosar chipurile, că este în procesul creaţional al redactării încheierii de şedinţă de vineri”, declară Becheru.

”L-am recuzat pentru că a refuzat să-mi dea avocat din oficiu, pentru că nu îmi permite să declar cale de atac împotriva refuzului de a-mi acorda avocat din oficiu, pentru că m-a jignit, pentru că nu mi-au dat acces să studiez dosarul, de dimineață, deși am solicitat în scris asta. Din atitudinea lui rezultă clar că și-a stabilit ce soluție vrea să dea”, a explicat Petru Becheru, pentru Ziarul de Craiova.

Acesta a mai declarat că atitudinea judecătorului Cristian Iliescu a fost ”nemaintâlnită”. "Este de neconceput cum s-a procedat la înregistrarea cauzei pe rolul Tribunalului Dolj,
viteza şi graba cu care dosarul a fost luat de la instanţa de fond şi adus la Tribunalul Dolj, unde vicepreşedintele instanţei l-a repartizat greşit, în grabă, chiar lui. Judecătorul a dispus să merg deseară la Bucureşti să plătesc 100 lei şi să mă întorc mâine, la ora 16.00, pentru continuarea procesului. În plus, a afirmat în şedinţă că nu doreşte să mă amendeze, cum a cerut Olguţa Vasilescu, deoarece nu vrea să-mi ia banii. I-am replicat că nu doresc să-i dau bani. Aşa ceva este nemaizit și nemaiîntâlnit...Şi mai este o întrebare: cum de în Primăria Craiova se ştia de miercuri, 29.10.2020 că procesul va fi pierdut, astfel încât au emis circulara ca Genoiu să fie înlocuit cu Olguţa pe machetele actelor?", a mai spus Becheru.

Becheru trebuie să se deplaseze la București, unde are domiciliul, pentru a achita suma de 100 de lei, pentru că a recuzat judecătorul, apoi să prezinte mâine, la 16:00, la noul termen, pentru soluționarea cererii de recuzare. Cât despre întâmpinarea depusă în numele Olguței Vasilescu, de consiliera juridică din Primăria Craiova, Iulia Defta, acesta spune că judecătorul ”nu a pus în discuție amendarea mea, ci a afirmat că nu ține cont de hârtia Olguței și a sesizat Parchetul referitor la faptul că numita Defta Iulia a depus această hârtie. Din nou, s-a antepronunțat”, mai spune Becheru. 

 

 

Adauga comentariu