Ucigașa de la metrou și-a dorit cu tot dinadinsul să își omoare victima. Acesta este motivul pentru care Magdalena Șerban a fost condamnată la închisoare pe viață. Cum au motivat magistrații decizia

Magdalena Șerban, femeia din Craiova care a împins în fața metroului o tânără de numai 25 de ani, după ce încercase să mai omoare o altă fată cu câteva ore înainte, a fost condamnată toamna trecută la închisoare pe viață. Crima și tentativa de omor au avut loc pe 12 decembrie 2017, iar magistrații nu au găsit o explicație pentru gestul ei nici la mai bine de un an de când oribila faptă a cutremurat o țară întreagă. Motivarea judecătorilor care au decis să o condamne arată că femeia a făcut totul cu intenție, fără niciun regret.

”În prezenta cauză, acţiunea de împingere repetată a victimei, luată singular, nu este prin ea însăşi aptă să producă moartea unei persoane. Însă, având în vedere circumstanţele de loc şi timp ale săvârşirii infracţiunii (spre linia de metrou, chiar înainte de a intra trenul în staţie), instanţa apreciază că, indubitabil, intenţia de a ucide se deduce din materialitatea actului material,” se arată în motivarea deciziei.

Intenția ucigașă este demonstrată și de faptul că gestul a fost pus la cale pas cu pas.

”În contextul expus, inculpata conştientizează declinul socio-economic, accentuând trăsăturile negative ale personalităţii premorbide. S-a mai arătat în raport că, atât comportamentul general din data de 12.12.2017, cât şi modul concret de comitere a faptei dovedeşte coerenţă şi premeditare, comportamentul postfaptic denotă capacitate de apărare şi de a-şi susţine interesele. (...) Faţă de aceste mijloace de probă, instanţa concluzionează faptul că inculpata a avut păstrată capacitatea psihică de apreciere critică asupra conţinutului şi mai ales asupra consecinţelor social negative ale faptelor pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost păstrat,” se mai arată în motivarea condamnării.

Ceea ce este șocant și pentru magistrați este că ucigașa a disimulat regretul, dar faptele sale au arătat că nu a existat nicio secundă vreo remușcare pentru fapta comisă. ”În faţa instanţei de judecată, inculpata a avut o atitudine de aparent regret, nesusţinută însă de cele relatate în detaliu cu privire la săvârşirea infracţiunilor, căutând justificarea acţiunilor sale.(...) Cu privire la comportamentul ulterior săvârşirii infracţiunilor, inculpata a arătat că a fost să îşi cumpere nişte pantaloni timp de aproximativ 2 ore şi ulterior a luat-o Poliţia, timp în care să afle ce s-a întâmplat cu persoana pe care a împins-o pe şine, deoarece încerca să îşi găsească nişte pantaloni mai ieftini”, mai spun magistraţii Tribunalului București.

În afară de condamnarea la închisoare pe viață, judecătorii au obligat-o pe Magdalena Şerban la tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, precum şi la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, fata care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul fetei aruncate în fața metroului.

Sursa foto: www.a1.ro

Adauga comentariu