Ultima ședință a CL Craiova - unanimitate la toate! Barbu și Vasilcoiu nu mai sunt consilieri locali

Toate cele cinci proiecte dezbătute, astăzi, în cadrul unei ședințe extrordinare a Consiliului Local Craiova, au fost votate în unanimitate de aleșii locali. Patru dintre ei au lipsit, între ei și viceprimarul demisionar, Daniela Barbu, și consilierul Cristian Vasilcoiu, ambii propuși în alte funcții, respectiv Barbu, ca prefect de Dolj, și Vasilcoiu - secretar de stat în Ministerul Muncii. CL Craiova a luat act de încetarea mandatelor acestora, fiind necesară o majoritate simplă la votul privind demisiile lor.

Suplimentare de burse sociale

A fost o singură intervenție, pe proiectul privind cuantumul şi numărul de burse acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Craiova, pe semestrul I din anul şcolar 2021- 2022. Cezar Drăgoescu, de la USR, a propus majorarea sumei, care este de 110 - cea de merit, iar cele de studiu sau socială de câte 100 de lei, și diferențierea cuantumului în funcție de rezultatele sau starea socială a beneficiarilor.

”Pentru semestrul II cuantumul se va decide în ianuarie, februarie anul viitor și ar trebui să fim mai atenți la modalitatea de alcătuire. 100 de lei este o sumă destul de mică. Ar trebui să fim mai atenți la bursele sociale și chiar la cele de studiu, să le dăm în funcție de note și să creștem cuantumul lor. În orașe similare, Cluj de exemplu, sau Sectorul 2, în București, cuantumul este chiar și de 500 de lei la cele sociale. Supun atenției Consiliului ca pentru Semestrul 2 ori să majorăm bugetul, ca numărul de copii beneficiari să rămână același ori să mai scăden numărul beneficiarilor și să majorăm sumele. E clar că trebuie făcut ceva, o diferențiere, pentru că o sută de lei e prea puțin pentru a face vreo diferență”, a opinat Drăgoescu.  

Însă primarul Olguța Vasilescu a explicat că criteriile și cuantumul sunt stabilite prin ordin de ministru. ”La ultima întâlnire avută cu AMR (Asociația Municipiilor din România n.r.), unul dintre cei care a protestat vizavi de aceste criterii a fost chiar domnul Boc, pe care tocmai l-a nominalizat domnul Drăgoescu, deci nu facem altceva decât să respectăm legea”, a afirmat primarul.

Cuantumul şi numărul de burse acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Craiova în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr.385/28.10.2021, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr.470/25.11.2021. Ulterior, mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar au constatat că este necesară revizuirea numărului de burse. Cele mai multe au solicitat creșterea numărului de burse sociale, însă au fos și cazuri în care s-a cerut și diminuarea numărului burselor de merit, la CN ”Frații Buzești” și Şcoala gimnazială „Nicolae Romanescu”. După decizia de azi a CL Craiova, numărul total al burselor a crescut de la 11.667, la 12.006. 

Adauga comentariu