Umilința medicilor rezidenți. Conducerea Spitalului Județean a decis să nu le mai acorde masa gratuită în timpul gărzilor

Anunțul a fost făcut chiar astăzi. Înștiințarea a fost făcută către șefii de secție care sunt anunțați că trebuie să îi informeze pe medicii rezidenți că nu vor mai beneficia de masă gratuită la bucătăria spitalului. În schimb, ei pot să și-o achite, dacă doresc să mănânce. Măsura nu îi vizează însă și pe medicii specialiști sau primari.

„Vă rugăm să îi informați pe medicii rezidenți care efectuează gărzi în secția dumneavoastră că spitalul va asigura masa doar pentru medicii specialiști sau primari. Medicii rezidenți care doresc să mânânce la bucătăria spitalului o pot face contracost.”, este înștiințarea care i-a revoltat pe mai mulți medici din spital.

Măsura controversată este considerată un act de discriminare și umilință de cadrele medicale care nu înțeleg ce economie reușește să facă spitalul tăind aceste beneficii.

“Total nefericită această idee. O măsură neinspirată care îi vizează fix pe acei medici la început de drum ce ar trebui încurajați, nu excluși de la aceste beneficii care oricum sunt extrem de mici. Porția unui medic este evaluată la mai puțin decât porția unui pușcăriaș, astfel că și calitatea este pe măsură. Rezidenții sunt obligați să facă o gardă pe săptămână și aveau dreptul la trei mese, dimineață, prânz, seara. Chiar dacă uneori nici nu ajung să mănânce acea masă, este o chestiune de principiu.”, a declarat Eleodor Cârstoiu, președintele Sindicatului Promedica.

Reprezentanții spitalului vin însă cu explicații și susțin că au fost nevoiți să impună această măsură, chiar dacă recunosc că este discriminatorie.

“Contractul pentru asigurarea mesei a fost încheiat în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acum s-a prelungit acest contract cu șase luni până la finalizarea unei noi licitații. La vremea respectivă, furnizorul de hrană a susținut că va asigura mesele medicilor rezidenți cu titlu gratuit pentru că erau foarte puțini. În acest moment, în spital sunt peste 80 de medici rezidenți, iar firma ne-a transmis că nu le mai poate asigura mesele gratuite, dar le poate oferi în continuare contracost. Practic, i-am înștiințat pe medici de o măsură care ne-a fost impusă și nouă. Poate părea neechitabilă și discriminatorie, dar nu are legătură cu noi.”, a declarat dr. Mihaela Cheie, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. 

Norma de hrană pentru o gardă, conform declarațiilor reprezentanților spitalului, este de 12 lei.

 

Sursa foto titlu: DCnews.ro

Comentarii

cristina

10.01.2019 10:04

FERICE DE CEI DE LA CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE CARE STAU ÎN VACANȚE ACASĂ NU VIN LA SERVICI SEMNEAZĂ CONDICA TRIMIT ȘTAT DE PLATĂ PREZENT .UN EXEMPLU--LIC C.F.R, DOCTOR DE PATRU ANI PLECAT LA MUNCĂ ÎN FRANȚA POST REZERVAT,BLOCAT PENTRU ALȚII ,DOI ASISTENȚI CARE DE ANI DE ZILE LUCREAZĂ ÎN TURE NICIODATĂ MAI MULT DE PATRU ORE,VINEREA UNUL SINGUR,ÎN NICI O VACANȚĂ NU VIN LA SERNVICI.ÎN DATA DE 10 IANUARI NU A VENIT NIMENI.SÎNTEM UN GRUP DE ABSOLVENTE CA MEDICINĂ CARE CAUTĂ SERVICI PRIMĂRIA SUSȚINE CĂ NU SÂNT LOCURI LIBERE DAR NU FAC NIMIC PENTRU O BUNĂ FUNCȚIONARE ,NOI VERIFICĂM CĂ PREA AU UNII NOROC ÎN VIAȚĂ,PENTRU MÎNCARE FACEȚI ARTICOLE CÂND URMEAZĂ PENTRU PREZENȚĂ

Adauga comentariu