Un alt tânăr a murit înecat în Jiu

Corpul unui tânăr de 18 ani a fost recuperat, în această dimineață, la un kilometru aval de locul unde fusese văzut ultima dată, aseară, în timp ce se afla la scăldat în apele Jiului, pe raza comunei Podari. Un echipaj de căutare-salvare, dotat cu ambarcațiuni pneumatice din cadrul Detașamentului 1, a început căutările în jurul orei 20.00, dar nu a reușit să-l găsească. De dimineață zona a fost din nou verificată și, în scurtă vreme, i-a fost găsit și trupul fără suflare. 

Tânăr de 18 ani era din comuna Voloiac, sat Cotoroaia, judeţul Mehedinți, ar fi  mers la scăldat pe raza comunei Podari, în zona podului rutier Jiu, împreună cu alţi 3 bărbaţi. Bărbatul a intrat în apă cu intenția de a face baie, însă a fost luat de curenții râului și nu a mai fost văzut ieșind la mal.

”În urma activităţilor de scotocire si căutare atât în apă, cât și pe malurile râului Jiu, pe raza comunei Podari, pe o distanta de aproximativ 3 km în aval de la locul sesizării, desfăşurate atât în cursul serii trecute şi în această dimineaţă, trupul tânărului a fost găsit la aproximativ 500 de metri în aval, de locul în care a intrat în apă”.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. 

Numai în ultima săptămână patru persoane, printre care și doi minori, și-au găsit sfârșitul înecați. Autoritățile atrag atenția că pericolul este extrem de mare, iar scăldatul este permis și sigur numai în zonele special amenajate. 

Adauga comentariu