Un autobuz a luat foc, azi-dimineață, la autobaza RAT Craiova, înainte să plece în cursă

Un autobuz marca Solaris a luat foc, în această dimineață, înainte să plece în prima cursă programată. Șoferul a constatat, după ce a pornit motorul, că în zona din spatele vehiculului iese fum. Ulterior au fost alertați pompierii, care au intervenit în jurul orei 04.36, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. Autobuzul se afla în incinta societății de transport , de pe strada Calea Severinului.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor și interiorul acestuia în partea din spate. Pe tot parcursul intervenției nu a existat pericolul de propagare la alte mijloace de transport. În urma acestuia au ars materiale combustibile din interiorul autobuzului, din cadrul compartimentului motor și protecție conductori electrici. Cauza probabilă de izbucnire a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric, respectiv un conductor electric defect”, a precizat Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Potrivit directorului RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, autobuzul trebuia să plece în cursă dar, la pornire, conducătorul auto a sesizat că de la compartimentul motor, din spatele autobuzului, s-a aprins ceva.

Este vorba despre un autobuz fabricat în 2014, marca Solaris Urbino 12. Până acum nu am mai avut nicio problemă de genul la acest tip de autobuz”, a precizat, pentru Ziarul de Craiova, directorul RAT Craiova. 

Jumătate de autobuz a ars în urma incendiului.

ISU DOlj a stabilit concluziile preliminare ale producerii incendiului, însă am dispus și la nivelul RAT Craiova înființarea unei comisii care să cerceteze evenimentul. Vom apela și la un expert extrajudiciar care să ne spună cauzele concrete ale evenimentului”, a mai declarat pentru Ziarul de Craiova Marcel Tănăsescu.

În prezent, RAT Craiova deține 29 de autobuze Solaris Urbino 12.

Jumătate de autobuz a ars în urma incendiului.

 

Adauga comentariu