Un avocat din Craiova a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT după ce și-a ajutat clienții, doi proxeneți, să scape basma curată încălcând legea. Ieri a fost reținut de oamenii legii

Acțiunea procurorilor are legătură cu un dosar din 2016 în care sunt cercetați doi bărbați pentru trafic de persoane și trafic de minori. Cei doi proxeneți au încercat să găsească mai multe variante prin care să convingă patru dintre victimele lor să își schimbe declarațiile pentru a nu îi incrimina.  Ștefănel Cosmin Cioveie și Ion Gabriel Bălteanu au luat legătura cu un apropiat, Marius Miclescu, pe care l-au rugat să se ocupe de coruperea victimelor cu bani sau prin violență. 

“În perioada august 2016 – septembrie 2017, inculpatul Miclescu Marius (persoană din anturajul inculpatului Bălteanu Ion-Gabriel) a acționat în sensul împiedicării sau îngreunării cercetărilor penale în cauză, tragerii la răspunderea penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate a inculpaților cercetați în dosarul menționat cu privire la faptele de trafic de persoane/minori prin încercarea de a  determina persoanele vătămate să dea declarații mincinoase cu promisiunea oferirii/oferirea unor sume de bani (corupere) sau chiar prin recurgerea la fapte cu efect vădit intimidant.”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.
Miclescu a avut nevoie însă de un avocat pentru a rezolva problema din punct de vedere legal, astfel că a apelat la avocatul Adi-Remus Ciucă. Acestuia i-a plătit onorariul, pentru a le acorda asistență juridică celor patru femei considerate victimele proxeneților. Doar că treaba avocatului era să le convingă pe acestea să dea declarații mincinoase care să îi favorizeze pe bărbații cercetați. 

În septembrie 2016, avocatul a cerut și a obținut reluarea audierilor persoanelor vătămate. 

“În cursul lunii septembrie 2016, inculpatul Ciucă Adi-Remus s-a întâlnit cu fiecare dintre victimele pe care le reprezenta/asista în cauza penală, la cabinetul său, în prezența inculpatului Miclescu Marius, împrejurare în care le-a îndrumat să schimbe declarațiile date anterior la  D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în sensul favorabil inculpaților, asigurându-le că nu vor suporta pentru aceasta consecințe defavorabile, ci vor risca cel mult o amendă penală plătită de inculpați sau rudele acestora.”, se arată în comunicarea făcută de DIICOT.

Două dintre tinerele traficate de proxeneți, au acceptat înțelegerea cu avocatul și, la noile termene de judecată, și-au schimbat declarațiile. În fața instanței, acestea au spus că nu au fost constrânse să practice prostituția și că cei doi proxeneți nu primeau bani de pe urma actelor sexuale pe care ele le aveau cu clienții. 

   Avocatul și cel care s-a implicat și el în constrângerea victimelor au fost reținuți ieri cu ordonață pentru 24 de ore. În ciuda probatoriului prezentat de procurorii DIICOT, avocatul a fost pus în libertate în această seară, în timp ce Marius Miclescu a fost eliberat sub control judiciar.     


Adauga comentariu