Un bătrân care s-a rătăcit pe un câmp de lângă Băilești, salvat de polițiști

Bătrânul, în vârstă de 92 de ani, din Băilești, a fost dat dispărut în urmă cu două zile. Locuia singur și era îngrijit de o femeie, aceasta fiind ultima care îl văzuse. Poliția a fost alertată de un asistent medical din localitate, iar oamenii legii au format o echipă de căutare, alături și de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Băilești, căreia i s-a alăturat, ca voluntar, un băileștean.

Vârstnicul a fost căutat atât în oraș, cât și în afara acestuia, nonagenarul fiind găsit inconștient și în stare de hipotermie, pe un câmp plin cu buruieni. 

”Bărbatul a fost găsit pe un câmp din extravilanul localității, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, inconştient şi în stare de hipotermie. A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță prin S.N.U.A.U 112, însă polițiștii au realizat starea gravă în care se afla bărbatul avand în vedere condițiile de iarnă, zăpada și temperaturile scăzute. Astfel, polițiștii au procedat imediat la  transportarea acestuia cu autospeciala de poliție la Spitalul Municipiului Băilești pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a spus Mihaela Grădinaru, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Doljeanul a fost preluat de cătrele cadrele medicale și a rămas internat la spital pentru efectuarea de investigații de specialitate și acordarea de îngrijiri medicale.
În cursul zilei, bărbatul urmează să fie externat, avand o stare de sănătate bună. 

 

 

Adauga comentariu