Un craiovean e veșnic blocat în propria curte de zeci de microbuze și autobuze private de transport. Stația a devenit autogară clandestină, casa și gardul propte pentru călători

Un craiovean care locuiește într-o zonă centrală a orașului este nemulțumit că, de ani de zile, accesul în curte îi este blocat de zecile de microbuze și autobuze care fac transport privat de persoane. Locuiește pe Strada Simion Bărnuțiu, la nr. 37A, și spune că două firme au chiar în fața căii sale de acces în curte stație de autobuz și că, de-a lungul timpului, au apărut și alții care au îngroșat rândurile. Un fel de autogară clandestină, de unde se vine și se pleacă continuu. Mai mult decât atât, șoferii au început să lase vehiculele și pe timpul nopții, blocându-i permanent accesul în gospodărie. Fotografiile surprinse la adresa respectivă, în ultimele 24 de ore, sunt grăitoare.

Disperat de situație, bărbatul susține că s-a adresat atât firmelor de transport, cât și municipalității craiovene, dar că, după atâția ani, i se promite același lucru: ”De la o lună la alta îmi spun că se vor muta. E vorba de două firme private, și, pe lângă ele, mulți alți transportatori de prin sate, care tot aici vin”, spune Laurențiu Chifu, proprietarul nemulțumit.

Soția mea a mers la primărie, i s-a promis că se mută stația, iar după câteva zile i-au transmis printr-o hârtie că dacă sunt probleme să sune la poliția comunitară, că stația aceea nu se poate muta momentan. Și nu s-a mai întâmplat nimic. Am sunat la Poliția Locală și ni s-a spus că se știe despre ce este vorba. Dar nu s-a schimbat nimic. Mi-au spus să mă înțeleg eu cu șoferii. Efectiv, nu știu ce să mai fac. Nu ai cu cine să te înțelegi”, mărturisește craioveanul.

Cum să faci stație de autobuz în fața curții cuiva? Vorbim de ce este legal. Or, e ilegal să blochezi accesul la proprietatea cuiva!”, se plânge Laurențiu Chifu. Acesta mai spune că microbuzele nu doar opresc pentru ca oamenii să urce sau să coboare, ci că vehiculele stau cu orele și sunt lăsate și pe timpul nopții, tot în fața porții sale.

Nu pot să-mi bag mașina în curte, nici să ies, nici să intru, nici să plec, dacă o las undeva în perimetrul din fața curții, pentru că nu am cum să o bag în curte, mi-o blochează. Mă cert mereu cu ei (șoferii de autobuz n.r.). ca să nu mai spun și nu cred că puteți să vă imaginați ce mizerie lasă atât călătorii, cât și șoferii. Este ceva de groază. Oamenii se reazemă de casă, de gard. Am tencuit la casă, de nici nu mai știu, îmi cheltuiesc banii degeaba. E ilegal și e în fața curții cuiva. Cum să faci stație în fața curții cuiva? De vreo 12 ani e situația asta. În fața curții mele nu e niciun indicator că ar fi stație de autobuz, e linie continuă, nu poți să intri, să ieși. E un indicator la câțiva metri depărtate, cu stație de autobuz, unde, din câte știu, ar trebui să fie doar opriri temporare”, susține Chifu. 

La solicitarea Ziarului de Craiova, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că vor face verificări privind amplasarea acestei stații și dacă sunt îndeplinite și respectate normele legale. 

 

 

Adauga comentariu