Un craiovean a golit bancomatele din America. Bărbatul a fost reținut în SUA după ce ar fi obținut datele bancare a mii de americani, provocând un prejudiciu de peste 150000 de dolari

Viorel Naboiu are 31 de ani și este din Craiova. Cunoscut drept Luigi Latorza, craioveanul a devenit vedetă în presa de peste ocean, după ce împreună de partenerul său, Florin Bersanu au fost reținuți pentru fraude bancare și furt de identitate. 


"Potrivit documentelor instanței, Viorel Naboiu, alias "Luigi Latorza", din Craiova, a conspirat cu alte câteva persoane, inclusiv co-inculpatul Florin Bersanu, să fure bani de la bănci și unități de credit din mai multe state printr-o operațiune tip skimming. Naboiu și complicii lui au fabricat și apoi au introdus dispozitive mici de captare în cititoarele de carduri a zeci de bancomate. Aceste dispozitive tip skimming au copiat informațiile de pe banda magnetică a cardurilor de debit ale clienților băncilor atunci când aceștia și-au folosit cardurile pentru a efectua tranzacții ATM. De asemenea, Naboiu și partenerii săi au montat camere de tip "pinhole", ascunse în spatele plaselor de plastic proiectate pentru a se amesteca în carcasa ATM-urilor, care au înregistrat în mod secret amprentele PIN-urilor folosite de clienții băncii în timpul tranzacțiilor. Naboiu și cohortele sale au scos informații despre carduri și PIN-uri de la peste 1.300 de clienți bancari", anunță autoritățile din SUA.

 

Viorel Naboiu a produs în acest fel un prejudiciu de peste 150000 de dolari. Craioveanul a fost condamnat de autoritățile din Statele Unite la 5 ani și 4 luni de închisoare, iar complicele său, Florin Bersanu la 4 ani și nouă luni în spatele gratiilor.

Adauga comentariu