Un craiovean a intrat în greva foamei: ”Voi sta aici permanent, până rezolv ceva”

Un bărbat a intrat în greva foamei și spune că nu va pleca din fața sediului Prefecturii Dolj până nu va rezolva ”măcar ceva”. Protestul este ”față de condițiile din spitale, restricțiile impuse în pandemie și umilința certificatului verde la muncă”, spune bărbatul, Aurel Firu. Acesta susține că este vaccinat, dar asta nu înseamnă că și este de acord cu deciziile luate de autoritățile centrale. Întrebat cât are de gând să stea în greva foamei, craioveanul susține că ”permanent, 24 din 24 de ore, până văd că se rezolvă măcar ceva”. 

Primele ore de protest au adus și ploaia la Craiova, însă bărbatul pare că nu vrea să cedeze. Aurel Firu este cunosct pentru acțiunile sale caritabile. Acesta conduce și o Asociație cu numele ”Ajutor Divin”, prin care ajută copii, bătrâni și oameni aflați în suferință. El însuși a fost ajutat să treacă prin momentul în care a aflat că suferă de cancer. A trecut printr-o operație de extirparea a rinichiului stâng și în prezent se află pe lista persoanelor care au nevoie de transplant de rinichi.

Vreau sa lupt pentru drepturile mele. Am ales să nu mai fiu bătaia de joc a nimănui. Să fac greva foamei nu este o decizie luată pe moment, este o decizie luată de câteva zile bune”, mărturisește protestatarul.

În ciuda frigului și a problemelor sale de sănătate, bărbatul afirmă cu tărie că trebuie ”să realizeze ceva pentru comunitate”. ”Împreună putem schimba ceva”, este de părere Aurel Firu.

 

 

Adauga comentariu